Pateuri cu carne (Cebureki s measom)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Pateuri cu carne (Cebureki s measom)

Ingrediente

  • Pentru aluatul pateurilor:
  • 2 cesti de apa fiarta la temperatura camerei (400 de gr)
  • 500-600 de gr. de făină
  • 1,5 lingurițe de sare
  • 1.5 linguri de ulei vegetal
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg de carne (tocata) fie de porc fie de vaca
  • 3-4 cepe
  • 5 catei de usturoi (doritorii)
  • sare, piper negru, dupa gust
  • Pentru coacere:
  • 500 ml ulei

Mod de preparare

Incepem cu aluatul:

Cernem faina intr-un bol, facem o gropita la mijlocul fainii adugam apa, sarea si untul care trebuie sa fie scos din frigider cu mult inainte de al utiliza, sa fie la temperatura camerii. Amestecam toate ingredientele pina obtinem o coca normala (daca mai e nevoie de faina se adauga pina obtinem aluatul dorit)

Aluatul terminat poate se pune într-o pungă de plastic și în frigider pentru putin timp, între timp pregătim umplutura pentru pateuri.

Pregatim umplutura pentru pateuri:

Pregatirea carnii e foarte simpla. La dorinta se poate amesteca carnea de vită tocată și carne de porc. Eu am luat-o gata din magazin.

În cazul în care carnea a fost în congelator, va trebui dezghețata din timp. Pune umplutura intr-un bol. Deasupra punem ceapa tocata marunt, sare si piper, usturoiul(eu am adugat si un ou), verdeata pentru doritori si amestecam pina obtinem o compozitie omogena.

Scoatem aluatul din frigider si incepem lucrul! La pateuri cu carne in stil Rusesc.

Punem putina faina pe masa de lucru caci cind vom face pateurile sa nu se lipeasca de masa.Taiem o bucata mica de aluat si se ruleaza în mainile pina obtinem un salam. Se taie acest salam în bucăți mici. Dimensiunile trebuie sa fie bucăți mici, nu este foarte important, doar de diminsiunile taiate depinde cit de mari sau mici se vor primi pateurile.

Bucatele de aluat obtinute se ia pe cite una si se ruleaza in mana ca pe mingi. Dupa ce am facut toate bucatile mingi, se ia una, o apasam cu mina, ca în fotografiile de mai sus si se moaie în făină pe ambele părți.

Apoi un sucitor și rulam pina obtinem ca o clătită subțire, cu o grosime de aproximativ 2 mm. Dupa ce clatita e gata pe jumate punem o lingura din carnea preparata si apoi acoperim carnea cu jumatatea de clatita ramasa ca sa se primeasca ca un plic. Închide marginile aluatului cu degetele. Avem grijă să nu se deschidă atunci când pateurile se vor praji. Pentru a fi mai frumoase se pot inchide pateurile cu o furculita!

Punem intr-o cratita uleiul la incalzit. Cind e bine incalzit punem la copt pateurile, ele vor trebui intoarse pe o parte si alta pina obtinem culoarea aurie. Pateul ii gata cind are o culoare aurie.

Atentie!

Făină pe pateuri ramasa la preparare poate sa arda in timpul coptului și atunci nu vor arata la fel de frumos, dar gustul nu este afectat.

Se servesc cu ceai si putina smintina!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

M

Marian Lungu • 16 Februarie 2024, 18:41 Eu calesc bine de tot umplutura inainte de a o pune in aluat. Nu mi se pare corect sa pun carne cruda in coca. Coca se va praji repede iar carnea va ramane cruda.

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise