autor:

gicuta

» » Aperitive

Pateuri cu ciuperci

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 august 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 august 2015

Ingrediente
o foaie aluat foietaj (400 g), 1 borcan ciuperci(300g), o ceapa, 2 linguri smanana, 1 ou, sare, piper, 3 linguri ulei

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Spalam ciupercile sub jet de apa rece si le lasam la scurs intr-o strecuratoare.
Tocam ceapa si o calim in ulei pana se inmoaie.
Adaugam ciupercile tocate marunt si le calim 4-5 minute impreuna.
Punem smantana, condimentam cu sare si piper, omogenizam si mai lasam 1-2 minute.
Taiem aluatul(dezghetat la temperatura camerei) in jumatate, pe lung.
In centrul fiecarei fasii intindem compozitie de ciuperci (rece) .
Ungem marginile cu puţin ou, le impachetam apoi apasam cu o rola zimtata (furculita) pe margini să se lipească.
Taiem fiacare fasie in 9 bucati,pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Le ungem cu ou si dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu aproximativ 25-30 minute .
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Pateuri cu ciuperci

Pateuri cu ciuperci

Ciupercie,ceapa si usturoiul se curata ,se spala si se toaca marunt.Ceapa si usturoiul se calesc

21 voturi    10 comentarii
35 min
Aperitive
Pateuri cu ciuperci, cașcaval și ceapă caramelizată

Pateuri cu ciuperci, cașcaval și ceapă caramelizată

Am tocat legumele și le-am călit în ulei de măsline. Am turnat puțin vin alb pentru aromă și

5 voturi    5 comentarii
50 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    AdeLyna Țudic , 25 august 2015

    Mi-ati facut pofta cu pateurile astea <3

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

12 voturi

Ingrediente

  • o foaie aluat foietaj (400 g)
  • 1 borcan ciuperci(300g)
  • o ceapa
  • 2 linguri smanana
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

11 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

14 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Tartelette cu ciuperci