Pateuri cu crema si mere (sfogliatele)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pateuri cu crema si mere (sfogliatele)

Ingrediente

  • - 1 pachet de aluat foitaj
  • - 3 mere
  • - 1 plic budinca de vanilie
  • - 1/2 l lapte
  • - 6 linguri de zahar
  • - scortisoara
  • - 1 lingura suc de lămâie
  • - 1 cana de apa
  • - 1 ou

Mod de preparare

Pentru început preparam budinca după instrucțiunile de pe plic ( 1/2 l lapte, 3 linguri zahar și plicul de budinca)și o lăsăm sa se răcească .

Curățăm merele de coaja, le tăiem în cubulețe mici și le punem sa fiarbă puțin în apa cu 2-3 linguri de zahar, putina scortisoara și sucul de lămâie.Le scoatem într-o strecuratoare și le lăsăm și pe ele sa se răcorească.

Întindem foaia aproximativ de 5 mm grosime și tăiem dreptunghiuri de 10 pe 8 cm aproximativ. Se pune o lingura de crema (budinca) și o lingura de mere stoarse bine.Închidem dreptunghiurile și le lipim cu ajutorul unei furculițe,presionând cu dinții acesteia, marginile. Pe partea de deasupra se fac niște tăieturi cu o foarfeca se așează pliculețele în tava, forata cu hârtie de copt, se ung cu ou bătut și se presară cu zahar tos. Se baga la cuptorul încălzit în prealabil la 200º C cca 20 minute ( pana se rumenesc frumos). Se scot și se lasă sa se răcorească puțin după care se servesc după preferințe, pudrate cu zahar pudra și scortisoara sau fără.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise