Pentru început preparam budinca după instrucțiunile de pe plic ( 1/2 l lapte, 3 linguri zahar și plicul de budinca)și o lăsăm sa se răcească .
Curățăm merele de coaja, le tăiem în cubulețe mici și le punem sa fiarbă puțin în apa cu 2-3 linguri de zahar, putina scortisoara și sucul de lămâie.Le scoatem într-o strecuratoare și le lăsăm și pe ele sa se răcorească.
Întindem foaia aproximativ de 5 mm grosime și tăiem dreptunghiuri de 10 pe 8 cm aproximativ. Se pune o lingura de crema (budinca) și o lingura de mere stoarse bine.Închidem dreptunghiurile și le lipim cu ajutorul unei furculițe,presionând cu dinții acesteia, marginile. Pe partea de deasupra se fac niște tăieturi cu o foarfeca se așează pliculețele în tava, forata cu hârtie de copt, se ung cu ou bătut și se presară cu zahar tos. Se baga la cuptorul încălzit în prealabil la 200º C cca 20 minute ( pana se rumenesc frumos). Se scot și se lasă sa se răcorească puțin după care se servesc după preferințe, pudrate cu zahar pudra și scortisoara sau fără.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii