Pateuri cu telemea de oaie si za’atar-Pateuri cu carne-specific tarilor arabe

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Pateuri cu telemea de oaie  si za’atar-Pateuri cu carne-specific tarilor arabe

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1 pachet de aluat frantuzesc pentru pateuri(congelat)
  • -150 grame carne de vita macinata
  • -100 grame telemea de oaie
  • -2 lingurite za’atar
  • -2 linguri ulei de masline
  • -1 ceapa mica taiata marunt
  • -seminte de pin
  • -seminte de susan prajite
  • -seminte de chimin
  • -1 lingurita condiment pentru carne macinat: all spice, piper alb,scortisoara,ghimbir,coriandru,nucsoara,chimin,cardamom,lamaie uscata
  • -sare dupa gust
  • -1 ou
  • Za’atarul este un condiment specific tarilor arabe preparat din oregano uscat,lamaita,maghiran,seminte de susan prajite,sare.
  • Este in general preparat acasa de majoritata gospodinelor de la sate si condimentele folosite sunt tinute secrete.
  • Se pot adauga si alte condimente cum ar fi:cimbru,chimin,coriandru,fenicol.
  • In Palestina reteta include chimin dulce ( carawe sau fenicol).
  • In Liban se adauga adesea sumac, un condiment care da o culoare rosie
  • inchisa.
  • In Egipt acest condiment se prepara cu scortisoara,cuisoare si muguri de trandafir.
  • Se foloseste in numeroase mancaruri si aluaturi.

Mod de preparare

Se scoate aluatul pentru pateuri din congelator si se lasa cateva minute sa se dezghete.

Umplutura de branza

Telemeaua de oaie se rade pe razatoarea mare , se adauga za’atarul si se amesteca bine.

Umplutura de carne

Se calesc in ulei intai semintele de pin pana iau o culare aurie si se scot intr-un bol.

Apoi se calesc ceapa taiata marunt si carnea macinata cu condimentele si sarata dupa gust.

Se scoate intr-un bol si se adauga semintele de pin.

Patratele de aluat frantuzesc se taie in jumatati , se formeaza triunghiuri care se umplu cu telemea sau carne.

Se aseaza pateurile astfel obtinute intr-o tava de cuptor , se ung cu ou batut cu putina apa si se presara cu seminte de chimin sau seminte de susan prajit.

Se dau la cuptorul pre incalzit la 200 de grade cca 20 de minute.

Se scot pe un platou si se servesc calde sau reci.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise