Pateuri spirala

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Pateuri spirala

Ingrediente

  • Pentru aprox. 50 de spirale iti trebuie doar:
  • 1. 1 aluat de foietaj
  • 2. 1 ou
  • 3. cateva lingurite de chimen
  • 4. cateva lingurite de mac
  • 5. cateva lingurite de susan

Mod de preparare

Bune de rontait seara la un film, langa o bere rece. Ce "masculina" pare introducerea asta. Dar, hai sa fim seriosi, imi place sa cred ca trecute-s vremurile in care berea bauta in fata televizorului era asociata cu barbatul puturos si misogin, stil Al Bundy. Vremurile s-au schimbat, lumea s-a mai emancipat, exista si bere "pentru gagici" (asta-i vorba auzita-n oras, nu am inventat-o eu), bere bruna, mai dulce, mai amara, dupa caz. Asa ca, pune doua tavi de spirale din astea la cuptor, pregateste filmul ala de vroiai mult sa-l vezi, berea la rece si gata atmosfera relaxanta de sambata seara.

Cu minim de efort, ca sa nu mai zic ca am vazut ieri intr-un magazin 6 lei (!) punguta cu un sfert din cantitatea de pateuri care-ti vor iesi tie. Si precis nu sunt nici asa de bune si nici la fel de proaspete.

Aluatul scoate-l din timp din congelator si lasa-l sa se decongeleze in ritmul lui. Mai bine-l scoti cu o noapte inainte si-l lasi la frigider decat sa il grabesti. Cand il tai trebuie sa fie decongelat dar inca un aluat rece.

Tai foaia de aluat in doua pe lungime, apoi tai pe latime fasii de 1.5 cm. Rasucesti fiecare fasie in spirala si o asezi in tava tapetata cu hartie de copt. Procedezi la fel pana termini aluatul, vei umple doua tavi. Ungi fiecare spitala cu putin ou si apoi presari seminte, pe unele de chimen, pe altele de mac, de susan. Pui cate-o tava pe rand la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20 de min. Scoti pateurile sa se raceasca pe un servet de hartie care sa absoarba surplusul de grasime din foietaj si apoi le aranjezi, sa fie gata de servit. Le poti combina cu un dip, eventual o pasta de branza. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise