Patratele cu nuca

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Patratele cu nuca

Ingrediente

  • Ingredientele sunt suficiente pentru o tava cu dimensiunile de 25/35cm
  • Ingrediente pentru blat:
  • -6 oua
  • -150 de grame zahar pudra
  • -50 de grame de pesmet fin
  • -100 de grame de nuci macinate sau strivite cu merdeneaua(depinde cum va plac)
  • Ingrediente pentru crema:
  • - 4 oua
  • -4 linguri de lapte
  • -200 de grame de zahar
  • -50 de grame de nuci macinate
  • -esenta de rom
  • -6-7 linguri pline de frisca batuta

Mod de preparare

-se bat albusurile bine,se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma

-se adauga adauga pe rand ,galbenusurile , pesmetul si nucile amestecand usor (trebuie sa arate ca in poza nr 3)

-Compozitia se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina(sau se poate folosi hartia de copt)

- se coace in cuptor, la foc potrivit,20-25 de minute(daca e mai iute cuptorul sunt suficiente 20 de minute)

-se lasa la racit si se scoate din tava

-Crema se prepara astfel:

-se bat ouale spuma,impreuna cu laptele si zaharul,apoi se aseaza vasul pe bain-marie si se bate in continuare,pana se ingroasa compozitia.

-Intr-un final va arata ca o mamaliguta mai moale

-se ia de pe foc ,se lasa la racit , apoi se adauga nuca,esenta de rom si frisca batuta

-Se poate stropi blatul cu putin sirop caramelizat,sau se poate pur si simplu lasa asa

-se intinde crema uniform peste blat

-de asemenea ,se poate servi imediat ,eu insa am preferat sa o las peste noapte la frigider sa o pot portiona mai bine.

O zi frumoasa va doresc

si pofta buna,evident :-)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise