Pavlova in culori de primavara

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Pavlova in culori de primavara

Ingrediente

  • Bezea:
  • 400g albus de ou
  • 800g zahar praf
  • 1 lingurita sare
  • 4 lingurite otet
  • 4 lingurite amidon
  • Bezea rosie:
  • 1 lingura suc natural de rodie
  • Bezea verde:
  • 1 lingura sirop natural de menta
  • ½ lingurita pudra matcha
  • Umplutura:
  • 150g amidon
  • 600ml lapte
  • 1 pastaie vanilie
  • 100g unt
  • 300g capsuni
  • Décor:
  • 100g capsuni
  • 600ml frisca lichida
  • 2 plicuri intaritor frisca

Mod de preparare

Batem albusurile tare si cand spuma s-a intarit, incepem sa adaugam cate o lingura de zahar si batem incontinuu. Nu vom adauga alt zahar pana anteriorul nu s-a dizolvat. Cand terminam cu zaharul, adaugam otetul si praful de amidon, neaparat, trecut prin sita.

Impartim bezeaua in doua boluri. Intr-un bol adaugam sucul de rodie, proaspat stors, sau din congelator(eu am pus in pungi de gheata si am folosit un cub=1 lingura) si batem bine pentru omogenizare si colorare.

In cel de al doilea bol adaugam siropul de menta si pudra matcha(ceai verde japonez). Batem bine pana la omogenizare.

Pregatim 2 hartii de copt, pe care trasam 2-4 cercuri, functie de marimea dorita. Le asezam in tavi separate si cu o lingura punem din compozitie. Formam blaturi roz si separat blaturi verzi.

Dam tavile la copt ( eu am pus cate doua o data, suprapuse), primele 3’ la foc mare, cu usa cuptorului inchisa, dupa care am dat focul la minim si cu usa intredeschisa de la aragaz, le-am uscat inca 50’.

Lasam blaturile sa se raceasca si ne ocupam de umplutura.

Dizolvam amidonul in 100ml lapte, restul de lapte, il punem la fiert intr-o craticioara. Adaugam in lapte, semintele unei pastai intregi de vanilie, pentru aroma. Cand laptele incepe sa fiarba, adaugam amidonul dizolvat si amestecam cateva minute, pana se ingroase budinca. Lasam 10’ la racit dupa care incorporam untul moale tinut in prealabil in bucatarie, la cald. Dam crema la rece.

Intre timp batem frisca cu intaritorul pana devine ferma si o dam la rece.

Curatam, spalam si feliem capsunile, pe care le punem intr-o strecuratoare pana le montam in tort.

Pe un platou de tort, punem la baza un blat roz, 2 linguri de crema, un strat generos de felii de capsuni, peste ele frisca, apoi blatul verde, dinnou crema, capsuni, frisca, blatul mai mic de bezea roz, crema, capsuni, restul de frisca si ornam cu capsuni desigur.

Ps: Pentru pavlova in doua straturi, am pus la baza, blatul verde, crema, capsuni, frisca, apoi blatul roz, crema , capsuni, frisca si ornat cu capsuni. In marea graba am uitat sa-l imortalizez  inainte de al trimite!

Pofta buna!

Ps:Am pregatit doua torturi delicioase din bezea, unul cu doua straturi, pe care l-am trimis la copii si unul(acesta) din trei straturi pentru noi. Am avut in congelator adunate 400g de albusuri si acum le-am executat. Am facut 4 blaturi roz, 2 mari+ 2mici si 2 blaturi mari verzi. Din restul de spuma am facut bezele albe si colorate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise