Penne prosciuto, piseli (penne cu smintina, sunca si mazare)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Penne prosciuto, piseli (penne cu smintina, sunca si mazare)

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • -300g penne (sau ori ce pasta scurta);
  • -200 ml smintina dulce;
  • -100g prosciuto cotto (sunca presata sau sunca de praga);
  • -150g mazare bob;
  • -30 ml lapte;
  • -unt cit o nuca;
  • -30 ml ulei de masline;
  • -Sare si piper.

Mod de preparare

Intr-o oala punem la incalzit circa 2,5 litri de apa cu o lingura de sare mare. Cind apa incepe sa fiarba,punem pennele si le lasam sa fiarba circa 8-9 minute, le lasam sa fie "al dente", adica putin tari. Cind au fiert, le golim intr-o strecuratoare si le trecem pe sub un jet de apa rece pentru a nu se lipi una de alta. Intre timp taiem sunca in cubulete mici. Intr-o cratita punem la incins uleiul si untul la topit. Cind untul este topit si este destul de incins adaugam sunca taiata cubulete si o lasam sa se caleasca circa 3-4 minute, amestecind din cind in cind. Dupa care adaugam mazarea, amestecam bine si lasam la calit, la foc potrivit, pentru alte 3 minute. Intre timp diluam smintina cu laptele (cantitatea de lapte poate fi variabila in functie de densitatea smintinei. Daca smintina este lichida, eliminam laptele si marim cantitatea de smintina si o adaugam peste amestecul de sunca si mazare. Amestecam bine si lasam sa dea in clocot. Cind incepe sa dea in clocot, adaugam pastele, amestecam bine pina devine un amestec omogen, potrivim de sare si piper, stingem focul si mincarea este gata. Se serveste calda. POFTA BUNA!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise