Spalam pepenele, il taiem felii potrivite.
Spalam pepenele, il taiem felii potrivite.
Castravetii si gogonelele le spalam.
Pe fundul borcanului asezam frunze de telina, hrean, stejar, marar uscat, dar spalate inainte.
Curatam usturoiul, punem jumatate din el, taiat feliute.
Hreanul il curatam si dam drumul catorva bucatele.
Incepem si asezam in borcan gogonelele, castravetii, feliile de pepene si crengutele de rosii cherry, dupa cum dorim, fie in straturi, fie amestecate.
Decojim morcovul, il facem felii rotunde, ii dam drumul in borcan.
Dam drumul si la bucatele de ardei iute, iar deasupra asezam iarasi din toate tipurile de frunze, cum am pus si pe fundul borcanului.
Adaugam restul de usturoi si hrean, taiate bucatele.
Acum pregatim saramura.
La 1 litru de apa rece punem o lingura de sare mare. Pentru un asemenea borcan avem nevoie cam de 2 litri de saramura, deci 2 litri de apa rece si 2 linguri de sare mare.
Amestecam bine cu lingura pana sarea este complet topita, apoi o turnam in borcan, pana il umplem.
Infiletam bine borcanul cu capacul sau, il lasam in bucatarie peste noapte, iar a doua zi il dam la rece.
Sa serviti cu pofta din muraturi!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii