Pere cu zahar si otet

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Pere cu zahar si otet

Ingrediente

  • 1,5 kg pere tari
  • 1/2 l apa
  • 1/2 l otet din vin
  • 300 g zahar
  • o lamaie
  • 4 foi de dafin
  • 2 lingurite boabe de mustar
  • o lingurita scortisoara
  • Aceata reteta poate fi servita si de persoanele care au restrictie la sare.

Mod de preparare

Perele se spala f bine,se scobesc de seminte si se taie in lungime , in 8 felii(in functie de marime).

Se fierbe apa cu zaharul,otetul si lamaia taiata cubulete.Se adauga condimentele si se fierbe pana la topirea zaharului.Se aseaza feliile de pre in borcane,se toarna peste ele siropul strecurat si imediat se leaga sau se capseaza.Se sterilizeaza la bain marie,timp de 20 de minute.Se lasa sa se raceasca in aceeasi cratita pana a doua zi.La fiert borcanele se invelesc in hartii.

Se obtine astfel un desert cu un gust deosebit,dar poate fi servit si la fripturi,carne inabusita.

Si prunele se pot prepara in acelasi mod .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise