Perele se spala f bine,se scobesc de seminte si se taie in lungime , in 8 felii(in functie de marime).
Se fierbe apa cu zaharul,otetul si lamaia taiata cubulete.Se adauga condimentele si se fierbe pana la topirea zaharului.Se aseaza feliile de pre in borcane,se toarna peste ele siropul strecurat si imediat se leaga sau se capseaza.Se sterilizeaza la bain marie,timp de 20 de minute.Se lasa sa se raceasca in aceeasi cratita pana a doua zi.La fiert borcanele se invelesc in hartii.
Se obtine astfel un desert cu un gust deosebit,dar poate fi servit si la fripturi,carne inabusita.
Si prunele se pot prepara in acelasi mod .
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii