autor:

valentina ionita

» » , , Conserve si muraturi, Dulciuri diverse, Retete de post

Pere cu zahar si otet

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 martie 2009

Ingrediente
1,5 kg pere tari, 1/2 l apa, 1/2 l otet din vin, 300 g zahar, o lamaie, 4 foi de dafin, 2 lingurite boabe de mustar, o lingurita scortisoara, Aceata reteta poate fi servita si de persoanele care au restrictie la sare.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

37 voturi

Mod de preparare

Perele se spala f bine,se scobesc de seminte si se taie in lungime , in 8 felii(in functie de marime).
Se fierbe apa cu zaharul,otetul si lamaia taiata cubulete.Se adauga condimentele si se fierbe pana la topirea zaharului.Se aseaza feliile de pre in borcane,se toarna peste ele siropul strecurat si imediat se leaga sau se capseaza.Se sterilizeaza la bain marie,timp de 20 de minute.Se lasa sa se raceasca in aceeasi cratita pana a doua zi.La fiert borcanele se invelesc in hartii.
Se obtine astfel un desert cu un gust deosebit,dar poate fi servit si la fripturi,carne inabusita.

Si prunele se pot prepara in acelasi mod .
Daca ti-a placut reteta noastra "Pere cu zahar si otet" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Varza la cuptor

Varza la cuptor

Varza taiata marunt se aseaza intr-o cratita, apoi se pun uleiul, sarea, piperul, sucul de rosii

3 voturi    1 comentariu
30 min
Retete de post
Fasole scazuta la cuptor cu ardei kapia copt

Fasole scazuta la cuptor cu ardei kapia copt

Intai de toate, spalam fasolea, pe care o alegem inainte, o punem la inmuiat in apa clocotita pentru

4 voturi    2 comentarii
2h 40 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • tatiana

    tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    Foarte inedit, totusi ?, nu punem prea mult otet ?, Gustul ???e acru ?, e dulceag ?.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

    Multumesc mult...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 iulie 2010

    Cred ca este o bunatate !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2009

      Sunt tare gustoase,eu pregatesc aceasta reteta in fiecare an,dar s-a defectat aparatul foto si numai am posibilitatea de a mai fotografia preparatele ...

    • COSTINELA  M.

      COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2009

      Interesanta reteta presupun ca e si gustoasa,

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 18 mai 2009

      Cred ca e delicios alaturi de o friptura apetisanta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

37 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg pere tari
  • 1/2 l apa
  • 1/2 l otet din vin
  • 300 g zahar
  • o lamaie
  • 4 foi de dafin
  • 2 lingurite boabe de mustar
  • o lingurita scortisoara
  • Aceata reteta poate fi servita si de persoanele care au restrictie la sare.

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

50 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

76 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

tatiana (Chef de cuisine)

Foarte inedit, totusi ?, nu punem prea mult otet ?, Gustul ???e acru ?, e dulceag ?.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Melcisori deliciosi cu legume Melcisori deliciosi cu legume

Se dizolva drojdia in apa calduta,apoi se adauga zaharul si uleiul de masline amestecand energic.Compozitia rezultata se torna peste

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Tocana de galbiori Tocana de galbiori

Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu putin ulei. Cand ceapa este translucida, se adauga gogosarul taiat fideluta si se

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Orez cu mazare Rigi Bigi