Pere îmbãtate în vin de Porto

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Pere îmbãtate în vin de Porto

Ingrediente

  • 6 pere tari
  • 100 gr zahãr
  • 200 ml vin rosu
  • coaja întreaagã de la o lãmâie
  • 1 baton de scortisoarã
  • 1 stelutã de anason
  • 100 ml apã
  • 200 ml vin de Porto

Mod de preparare

Decojeste perele lãsând partea cu piciorusul intactã, taie baza perei putin sã stea in picioare.

Într-o oalã pune la fiert apa, vinul rosu si zahãrul. Când începe sa fiarbã pune perele in picioare sau culcate, coaja de lãmâie si scortisoara. Lasã sã fiarbã circa de 20-30 min la foc mic, depinde de calitatea perelor...ar fi bine sã incerci cu o scobitoare para.

Scoate din sos si pãstreazã deoparte; lasã sosul sa fiarbã in continuare si pune vinul de Porto, lasã sã fiarbã pânã ajunge la punctul de sirop si toarnã peste pere.

Eu prefer sa le servesc reci cu ingheatã.

Pofta mare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise