Ingrediente
3 pere coapte, dar ferme, 300 ml vin rosu sec de calitate, 100 ml apa, 1 felie de ananas proaspat, 2 felii de clementina, 3 linguri zahar brun, 4 cuisoare, 1 baton de scortisoara, 3 stelute anason, 1 varf de lingurita nucsoara macinata, 1 varf de lingurita cardamom macinat, 1 iaurt grecesc
Dificultate: Medie | Timp: 50 min
1 vot
Mod de preparare
Taiem un cerc din hartie de copt cu diametrul putin mai mare decat cel al oalei si il asezam deasupra in asa fel in cat sa atinga atat perele cat si suprafata vinului.
Punem oala la foc potrivit si lasam perele sa fiarba timp de 20 de minute de cand incep sa dea in clocot.
Dupa acest timp, scoatem perele pe o farfurie si strecuram vinul pe care il punem din nou la foc cca. 20 de minute sau pana cand s-a redus la o treime din cantitatea initiala si s-a ingrosat putin.
Pe farfuria unde vom servi, punem iaurtul in mijloc, apoi cu o lingura turnam siropul de vin deasupra si de jur imprejur, iar cu o scobitoare facem cercuri in iaurt in asa fel incat sa-i dam un aspect marmorat. Asezam perele in mijlocul iaurtului.