Perisoare cu sos de bulion si taitei

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata
Perisoare cu sos de bulion si taitei

Ingrediente

  • 500 g carne tocata (pui, porc, vita dupa preferinta), 1 lingura orez, piper, boia, 1 lingurita vegeta, 1 ou, patrunjel verde tocat, sare, 1 punga taitei de orez (mie imi place sa ii numesc taitei de plastic).
  • Pt sosul de rosii: 2 linguri de faina alba, 100 ml lapte rece, 2 catei de usturoi optional, 250 ml bulion, 50 ml ulei, 2 lingurite zahar, 1 frunza de dafin, piper macinat, verdeata pt decor.

Mod de preparare

Incepem cu prepararea perisorelor. Amestecam carnea tocata cu orezul spalat si scurs de apa, adaugam ou, piper, boia, vegeta, omogenizam bine compozitia. Cu mana umezita in apa, formam perisore de marimea nucilor. Intro oala punem apa la fiert, cand aceasta fierbe adaugam perisoarele si fierbem la foc potrivit cam 20-25 minute. Dupa fierbere strecuram perisoarele si le adaugam la sos.

Trecem la prepararea sosului de rosii: intro cratita punem uleiul la incins, adaugam faina, rumenim usor, apoi stingem cu lapte rece, amestecam sa nu se faca cocoloase si imediat adaugam bulion (nu-l puneti tot dintro data), lasam sosul sa se ingroase la foc mic, daca e nevoie subtiem cu restul de bulion sau apa, adaugam 2 lingurite de zahar, optional usturoiul zdrobit in presa de usturoi sau crestam cateii la varf si-i adaugam intregi (ca apoi sa ii scoatem daca nu sunt agreati de consumatori) potrivim gustul de sare la nevoie, condimentam cu piper, adaugam perisoarele peste sos, mai clocotim 1 minut, stingem focul daca sosul are consistenta dorita (trebuie sa fie ca o smantana usor curgatoare). Intro alta oala cu apa fiarta in care adaugam sare punem taiteii de plastic de orez) la fiert respectand indicatiile de pe ambalaj. Cand sunt fierti taiteii, scurgem apa. Cu o paleta asezam taitei pe farfurie, deasupra adaugam cateva perisoare cu sos de bulion si presaram verdeata tocata fin, puteti pune si busuioc alaturi de patrunjel.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise