Perisoare de manzat cu sos de rosii

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Perisoare de manzat cu sos de rosii

Ingrediente

  • 500 g carne tocata de manzat (amestec)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 4 linguri orez
  • 0,5 l bulion
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri ketchup de rosii si ardei rosii
  • 2 lingurite faina
  • 1 legatura marar si patrunjel (1 lingura verdeata uscata)
  • 1 lingurita zahar
  • 1 cub concentrat de vita
  • sare, piper, cimbru

Mod de preparare

Curatati si spalati ceapa si morcovul. Spalati orezul si lasati-l la inmuiat in putina apa. Tocati foarte marunt ceapa, o jumatate de morcov si verdeata.

Intr-o tigaie antiaderenta puneti la calit in ulei morcovul tocat, ceapa, verdeata, orezul scurs de apa si ketchup. Caliti cateva minute pana se umfla orezul. Adaugati totul peste carnea tocata, concentratul, amestecati putin si puneti oul crud.

Adaugati sare si piper, omogenizati compozitia si formati cu mainile ude perisoare nu prea mari pe care le asezati pe un fund de lemn ud. Puneti la fiert intr-o cratita mai marisoara bulionul cu un litru de apa, morcovul ramas taiat felii subtiri, putina sare si zaharul. Cand clocoteste, dati focul foarte mic, apoi adaugati cu grija perisoare una cate una.

Lasati sa fiarba la foc mic (sa nu clocoteasca) inca 15-20 minute. Daca nu sunt cufundate bine in sos, intoarceti perisoarele si pe cealalta parte ca se fiarba uniform. Gustati sosul, dregeti gustul de sare, piper, cimbru si adaugati faina desfacuta in putin bulion. Mai lasati 3-4 minute pe foc si agitati usor cratita din cand in cand, tinand-o de manere, ca sa se roteasca perisoarele din sos.

Puneti pe farfurii perisoare, sos si decorati cu felii de morcovi, putin ketchup pe fiecare perisoara si peperoni, gogosari sau castraveti murati, eventual o frunzulita verde de patrunjel.

Este o mancare foarte usor de preparat. De obicei, cand fac sarmale si ardei umpluti, pastrez o parte din compozitie la congelator pentru perisoare. Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise