Perisoare de pui in sos alb de branzeturi

Pentru perisoare, tocam carnea impreuna cu o ceapa, o condimentam cu sare, piper si cimbru si o amestecam cu ouale si orezul.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Perisoare de pui in sos alb de branzeturi

Ingrediente

  • Pentru perisoare:
  • 1 kg piept de pui dezosat
  • 1 ceapa
  • 1 cescuta orez
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 l apa
  • Pentru sos:
  • 500 g smantana pentru gatit
  • 140 g branza pufoasa cu verdeturi, de la Delaco
  • 100 g parmezan ras
  • 50 g unt
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1 ceapa rosie
  • 5 catei de usturoi
  • 275 g ciuperci din conserva
  • sare
  • piper cu lamaie
  • frunze de busuioc
  • tarhon
  • nucsoara
  • putina zeama din care au fiert perisoarele
  • marar verde

Mod de preparare

Pentru perisoare, tocam carnea impreuna cu o ceapa, o condimentam cu sare, piper si cimbru si o amestecam cu ouale si orezul.

Formam perisoarele si le fierbem in apa clocotita cu sare, timp de 20 de minute, sau pana cand carnea este bine fiarta.

Pentru sos, punem untul si uleiul de masline intr-un vas, pe foc si calim ceapa tocata marunt.

Cand ceapa devine sticloasa, adaugam si o lingurita de zahar, apoi, peste cateva minute, adaugam ciupercile scurse si eventual taiate mai marunt.

Completam si cu putina zeama de la perisoare, cateva linguri acolo, apoi adaugam smantana.

La primul clocot, tragem vasul de pe foc si adaugam branza pufoasa si usturoiul presat.

Amestecam bine pana se omogenizeaza totul si punem din nou vasul pe foc.

Condimentam sosul cu sare, piper cu lamaie, frunze de busuioc si tarhon, il mai diluam cu zeama de la perisoare, apoi adaugam perisoarele si le mai lasam sa fiarba 5 minute.

Asezonam gustul sosului cu putina nucsoara, iar la final, dupa stingerea focului, adaugam mararul tocat si parmezanul ras.

Este un sos delicios si se poate asezona dupa gustul fiecaruia, cu branzeturile preferate, de regula din cele tartinabile si de asemeni cu condimentele preferate.

Sa va fie de folos!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei
Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise