*Pinea se pune la inmuiat in lapte cu 5 minute ininte de a incepe cu perisoarele.
*Se amesteca toate ingredientele in ordinea de mai sus , formam perisoarele cu ajutorul unei lingurite pentru a iesii toate aceeasi marime.
*Intr-un platou presaram cu pesmet(asa am pus eu ,puteti pune si faina,asta este pentru a nu se lipi perisoarele)
*se prajesc in ulei incins pe toate partile.
*le scoatem intr-o farfurie si le dam deoparte.
*Pregatim sosul in felul urmator.
* In uleiul ramas adaugam ceapa o taiem foarte marunt si o calim.
Scoatem in cana mixerului unde o mixam .
*Uleiul ramas in cratita il aruncam si adaugam:
-perisoarele
-catelul de usturoi razuit
-foile de dafin
-ceapa mixata
-vinul
-1 cana cu apa
-sare,pìper dupa gust
*Lasam sa fiarba 5 minute ,apoi adaugam bulionul si lasam sa fiarba inca 15-20 de minute ,la foc mic si amestecam din cind in cind ca sa nu se lipeasca.
*Putem servi cu salata sau cartofi prajiti.
*Pentru desert ,pepene rosu.
Pofta buna!
*
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii