Autor:
LUBITA (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 20 ianuarie 2017
Ingrediente
Perisoare:, 500 g carne tocata, 1ceapa mica, sare, piper, putin cimbru, 3linguri orez, verdeata, 1 ou, 3-4 linguri faina, Sos:, 1ceapa, 20ml ulei, 1lingura faina, 200 ml smantana lichida, sare
Dificultate: Medie | Timp: 1h 15 min
Mod de preparare
Intr-un castron se amesteca bine ingredientele de la perisoare, mai putin faina, dupa 15min de odihna se formeaza perisoare mici, se trec prin faina apoi se pun la fiert intr-o oala cu apa si sare care clocoteste pe foc; dupa ce sunt fierte (10min.) se scot pe o farfurie si se lasa deoparte fara sa se arunce apa.
In cratita cu ulei incins se caleste ceapa tocata marunt,dupa ce a capatat un aspect sticlos, se adauga faina, se amesteca repede apoi se stinge cu 2cani cu apa de la fiertul perisoarelor si se lasa la fiert 10min.
Dupa acest timp se adauga perisoarele iar cand incepe sa fiarba, se micsoreaza focul, se toarna incet smantana,se amesteca usor iar dupa 1-2 min se opreste focul
Se serveste cu mamaliguta pentru cine doreste sau cu garnitura de paste
Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare in sos de smantana" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Dovleceiii spalati, rasi fin,la fel si morcovul, ceapa taiata foarte marunt sau rasa si ea, toate
3 voturi
0 comentarii
1h 20 min
Taiem marunt 1/2 legatura marar, frunzele de la ceapa verde si usturoiul si le amestecam cu carnea
4 voturi
1 comentariu
50 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate