autor:

LUBITA

» » Mancaruri cu carne

Perisoare in sos de smantana

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 ianuarie 2017

Ingrediente
Perisoare:, 500 g carne tocata, 1ceapa mica, sare, piper, putin cimbru, 3linguri orez, verdeata, 1 ou, 3-4 linguri faina, Sos:, 1ceapa, 20ml ulei, 1lingura faina, 200 ml smantana lichida, sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

1 vot

Mod de preparare

Intr-un castron se amesteca bine ingredientele de la perisoare, mai putin faina, dupa 15min de odihna se formeaza perisoare mici, se trec prin faina apoi se pun la fiert intr-o oala cu apa si sare care clocoteste pe foc; dupa ce sunt fierte (10min.) se scot pe o farfurie si se lasa deoparte fara sa se arunce apa.

In cratita cu ulei incins se caleste ceapa tocata marunt,dupa ce a capatat un aspect sticlos, se adauga faina, se amesteca repede apoi se stinge cu 2cani cu apa de la fiertul perisoarelor si se lasa la fiert 10min.

Dupa acest timp se adauga perisoarele iar cand incepe sa fiarba, se micsoreaza focul, se toarna incet smantana,se amesteca usor iar dupa 1-2 min se opreste focul

Se serveste cu mamaliguta pentru cine doreste sau cu garnitura de paste
Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare in sos de smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Perisoare de dovlecei cu sos de smantana de soia

Perisoare de dovlecei cu sos de smantana de soia

Dovleceiii spalati, rasi fin,la fel si morcovul, ceapa taiata foarte marunt sau rasa si ea, toate

3 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete vegetariene
Perisoare de primavara cu sos de smantana

Perisoare de primavara cu sos de smantana

Taiem marunt 1/2 legatura marar, frunzele de la ceapa verde si usturoiul si le amestecam cu carnea

4 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • Perisoare:
  • 500 g carne tocata
  • 1ceapa mica
  • sare
  • piper
  • putin cimbru
  • 3linguri orez
  • verdeata
  • 1 ou
  • 3-4 linguri faina
  • Sos:
  • 1ceapa
  • 20ml ulei
  • 1lingura faina
  • 200 ml smantana lichida
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

5 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

7 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

11 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Placinta cu carne si aluat de casa