Pesmeciori cu nuca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pesmeciori cu nuca

Ingrediente

  • 250g untura
  • 250g zahar tos
  • 4 oua
  • 20g zahar vanilat
  • 100g nuci prajite si taiate grosier
  • 800g faina

Mod de preparare

Am pus untura si o lingura zdravana de faina in bolul mixeru-lui si l-am pus la treaba :-D , dupa aprox 2' am adaugat cate un ou si cate putin din cantitatea de zahar, mixand in continuare, la viteza mica 8-O am continuat pana am adaugat toate ouale si tot zaharul, iar la final am adaugat si zaharul vanilat. Am mixat inca cateva minutele vreo 5', nu mai mult ;-) dar la viteza mai mare, pana ce zaharul s-a dizolvat in mare parte. Am oprit robotul si am adaugat in compozitie, nuca maruntita si faina, in trepte, amestecand la inceput cu o paleta, apoi cand aluatul a fost mai vartos, l-am transferat pe planseta infainata. Am framantat in continuare, adaugand faina, pana am optinut un aluat bine legat si nelipicios.

L-am intins, gros de un deget :lol: , cum scrie in reteta...l-am decupat , eu am ales o forma de floare :-D , dar voi le puteti decupa/taia dupa preferinta :lol:, apoi i-am asezat in tava.

Mi-au iesit 2 tavi mari de aragaz si inca cateva intr-o tavita mica :lol: .

Am incalzit cuptorul si am copt pesmeciorii la 180* functie coacere sus+jos, timp de 15'.

Cum sa-u racit putin, i-am gustat si sun woau ! - "curcubeu pe cerul gurii" ;-) , chiar nu mai au nevoie de nimic in plus, sunt de-li-ciosi !

Va recomand din tot sufletul sa incercati reteta, chiar merita :-P .

Spor la preparat si pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise