Autor:
anca (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 18 aprilie 2010
Ingrediente
Peste prins de sotul vostru sau in cel mai rau caz, cumparat (cam 500 ,600g), Poate fi crap,caras,biban,salau etc, 6 linguri cu varf faina alba, 1 lingurita malai, Sare dupa gust, 1 lamaie, 500 ml ulei, 10 catei de usturoi, 1 rosie
Dificultate: Redusa | Timp: 40 min
Mod de preparare
Curatati pestele si spalati-l bine. Daca e foarte mare, il despicati in doua si fiecare jumatate o taiati in doua, daca e mare il despicati in doua, daca e mic il lasati intreg. Stropiti bucatile de peste cu zeama de lamaie. Sarati bine pe fiecare parte, amestecati faina alba cu malaiul si tavaliti bucatile de peste prin faina, sa fie bine acoperite.
Incingeti uleiul si puneti feliile de peste. Lasati sa se prajeasca bine pe fiecare parte. Intre timp curatati usturoiul si taiati-l in patrate mici, puneti-l in pisau si pisati-l bine.
Dati rosia prin razatoare, amestecati cu usturoiul si 1 lingurita de ulei si sarati usturoiul.
Cand pestele e gata serviti cald cu usturoi si o mamaliga zdravana romaneasca!
Pofta buna si sa ne auzim cu bine!
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste crocant" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert
-Se taie în bucăţele cât mai mărunte
9 voturi
2 comentarii
1h 20 min
1. Pestele se curata si se spala in citeva ape;
2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt;
3.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010
Foarte bun
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010
Foarte gustos!
Alice85 (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010
Sa sti ca imi place mult mult....si eu fac ..alaturi cu o salata mmmm delicios. Felicitari!
anca (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010
Multumesc pt apreciere,sa stii ca si mai bun e pesmet cu malai E excelent,dar n aveam pesmet in casa Incearca neaparat,zici ca mananci carne de pui
valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010
Bun,bun,bun...
ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010
Arata foarte bine pestele tau "crocant".Vad ca circula foarte mult combinatia de faina cu malai pt peste...nu am incercat niciodata,dar am observat ca majoritatea asa faceti...o sa incerc data viitoare!