Peste cu diferite piure-uri

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Peste cu diferite piure-uri

Ingrediente

  • 1-2 bucati de peste(crap, caras)
  • 8 felii de bacon
  • 2 rosii de marime potrivita
  • 4 morcovi potriviti(sau 2 mai mari)
  • 2 bucati de pastarnac
  • 300 gr de spanac congelat(la punga)
  • 2 lingurite de hrean
  • unt pentru piure
  • sare,
  • ½ lingurita de piper, ½ lingurita de boia
  • 3-4 lingurite de smantana
  • 6-8 linguri de lapte
  • Preparat pentru 4 portii

Mod de preparare

Pestele se curata de solzi, se taie pe burta, se curata in interior, se spala si se portioneaza pestele, punandu-se pe hartie absorbanta in asteptare. Separat se curata, spala si taie in feliute subtiri pastarnacul si morcovii punandu-se la fiert in craticioare diferite in putina apa, se opresc 5-6 feliute de morcov si pastarnac, spanacul se decongezeala si se pune la fiert in putina apa adaugandu-se sare in fiecare craticioara.

Dupa ce s-au fiert legumele se scurge apa se adauga 1-2 cubulete de unt si 2 linguri de lapte la fiecare piureul in parte.

La piureul de spanac se adauga: peste celelalte ingrediente si 1-2 catei de usturoi foarte fin taiati, se amesteca bine, nu trebuie sa fie apos.

La piureul de pastarnac, peste ingredientele de baza se adauga 2 lingurite de hrean si ½ lingurita de boia, se amesteca bine.

La piureul de morcov peste ingredientele mai sus mentionate se pune ½ lingurita de piper se amesteca si la fel ca piureul de spanac trebuie sa nu fie apos.

Se incinge grill-ul, se pregateste pestele se cresteaza pe ambele parti, dupa care se aseaza o felie de bacon peste si se pune pe grill, dupa 5-7 minute se-ntoarce pe cealalta parte pentru a continua frigerea(putem pune bacon pe o singura parte sau pe ambele parti).

Separat pregatim mujdeiul de usturoi, pisam bine usturoiul cu sare, dupa care adaugam ulei continuand amestecarea iar aproape de sfarsit se adauga smantana.

Se pot face cipsuri din morcov si pastarnac care se prajesc in ulei si pentru un design mai interesant se poate presara boia sau piper pe farfurie, se va servi pestele cu combinatia de piureuri si pasta de usturoi ca in imaginile alaturate.

Pofta Buna

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise