autor:

Dachman Laura

» » , Fripturi, Mancaruri cu peste

Peste cu ghimbir si sos caramel

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 iunie 2009

Ingrediente
Cantitate : 4 portii, , •4 fileuri de pangasius ( sau orice peste cu carnea alba), circa 750 gr, •3-4 linguri ulei de nuci, •2 lingurite ghimbir macinat, •2 lingurite condiment pentru peste, •200 ml apa, •70 gr zahar brun, •2 linguri seminte de susan, •2 lingurite ulei de nuci, •sucul si coaja rasa de la o lamaie, •frunze de patrunjel, pentru ornate, •rondele de ardei iute, pentru ornate, •orez fiert, pentru servit

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

1. Se fierbe zaharul in 50 ml apa, la foc mic, timp de 10-15 minute, amestecand continuu, pana capata o culoare a caramelului.Se ia amestecul de pe foc si se dilueaza cu 2 linguri apa.
2. Se incinge 3-4 linguri ulei de nuci intr-un wok sau tigaie mare, la foc mediu.Se condimenteaza fileurile de peste cu ghimbir macinat si se prajesc in tigaie cate 3 minute pe fiecare parte.
3. Intre timp se prajesc semintele de susan 1-2 minute, intr-o tigaie mica fara ulei.Cand incep sa se rumeneasca, se ia de pe foc si se pun deoparte.
4. Se adauga in tigaia cu pestele sosul de peste, siropul de zahar, 2 lingurite ulei de nuci, sucul si coaja rasa de la lamaia, 150 ml apa si se lasa toate ingredientele sa fiarba aprox. 10 minute, fara a acoperi tigaie-ul.
5. Se ia tigaia de pe foc, se aranjeaza fileurile de peste pe farfurii si se presara peste ele semintele prajite de susan.Se orneaza preparatul si se serveste cu orez fiert.

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu ghimbir si sos caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Peste cu ghimbir si sos caramel

Peste cu ghimbir si sos caramel

1. Se fierbe zaharul in 50 ml apa, la foc mic, timp de 10-15 minute, amestecand continuu, pana capata

3 voturi    5 comentarii
15 min
Mancaruri cu peste
Macrou cu ciuperci

Macrou cu ciuperci

Peştele îl tai, îl cureţi etc. Ciupercile(champignons) le tai sferuri, ceapa o tai felii, usturoiul

9 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    maria mihalache , 30 noiembrie 2009

    Votat, salvat si...................felicitat.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009

    Foarte interesanta reteta,te-am votat si am luat si reteta,eu sunt o mare iubitoare de peste.Felicitari.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 01 iulie 2009

    Interesanta reteta si un final...apetisant!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 01 iulie 2009

      Arata super, cred ca e foarte bun!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Cantitate : 4 portii
  • •4 fileuri de pangasius ( sau orice peste cu carnea alba)
  • circa 750 gr
  • •3-4 linguri ulei de nuci
  • •2 lingurite ghimbir macinat
  • •2 lingurite condiment pentru peste
  • •200 ml apa
  • •70 gr zahar brun
  • •2 linguri seminte de susan
  • •2 lingurite ulei de nuci
  • •sucul si coaja rasa de la o lamaie
  • •frunze de patrunjel
  • pentru ornate
  • •rondele de ardei iute
  • pentru ornate
  • •orez fiert
  • pentru servit

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

20 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

maria mihalache

Votat, salvat si...................felicitat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos

Întâi de toate pregatim carnea de scoici pentru frigarui. Luam scoicile (eu am avut de balta, de Jijia mai exact, de unde

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Piftie de peste Piftie de peste

1. Peștele curățat și spălat bine se pune la fiert în aproximativ 3 litri de apă, împreună cu legumele ( doar vreo

0 voturi    0 comentarii
2h
Aperitive
File de cod si pangasius cu Gnocchi di Patate