Peste cu ghimbir si sos caramel

Reteta are un gust si o aroma specifica, date de combinatia dintre siropul caramel, ghimbir si susan. Bucatarie: vietnameza Grad de dificultate: usor Cantitate: 4 portii Durata: 40 minute Categorie: fel principal / peste

Peste cu ghimbir si sos caramel

Ingrediente:
4 fileuri de pangasius (sau orice peste cu carne alba), cu sau fara piele, circa 750 g in total
3-4 linguri de ulei de alune (sau de floarea-soarelui)
5 cm bucata de radacina proaspata de ghimbir, decojita si taiata fasiute foarte subtiri
2 1/2 linguri de sos de soia
200 ml apa
70 g zahar brun
2 linguri de seminte de susan
2 lingurite de ulei brun de susan
1 limeta, coaja rasa si sucul de la
frunze de coriandru (sau patrunjel), pentru ornat
rondele de ardei iute rosu, pentru ornat
orez cu bob lung amestecat cu orez salbatic, fiert, pentru servit

Se pun 50 ml apa si zaharul intr-o craticioara, la foc mic. Se fierbe amestecul incet, amestecand continuu, pana ce capata culoare bruna, circa 10-15 minute. Se ia de pe foc si se dilueaza cu 2 linguri de apa.

Se spala fileurile de peste, se scurg si se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie. Se incinge uleiul intr-un wok, sau o tigaie mare, la foc mediu. Se adauga ghimbirul si se prajeste 1-2 minute, pana ce incepe sa miroase si capata o nuanta aurie.

Se adauga fileurile de peste in wok si se prajesc 3 minute pe fiecare parte. Intre timp se prajesc semintele de susan 1 minut, intr-o tigaita, fara ulei. Cand incep sa se rumeneasca, se iau de pe foc si se pun deoparte.

Se adauga in wok sosul de soia, siropul de zahar, uleiul de susan, sucul si coaja de limeta si 150 ml apa si se fierb ingredientele, fara a acoperi wok-ul, circa 10 minute. Se ia wok-ul de pe foc. Se aranjeaza fileurile pe 4 farfurii, se presara din belsug cu seminte prajite de susan, se orneaza si se servesc fierbinti, cu orez fiert.

Sfaturi:
Ulei brun de susan se gaseste in aupermarket, ambalat in sticlute de 120-250 ml.
Orez cu bob lung amestecat cu orez salbatic se gaseste, de asemenea, in toate supermarketurile. Se prepara urmand indicatiile de pe ambalaj.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise