autor:

kok miori

» » Mancaruri cu peste

Peste la cuptor cu masline

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 13 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 13 noiembrie 2010

Ingrediente
1peste crap de 1,500gr taiat in felii potrivite, 1ceapa rosie mare taiata rondele, 1lingurita paprica iute, putin sare, piper, 1/4 pahar ulei de masline, 1/2 pahar de vin alb, 20 masline negre taiate in sferturi, 1foaie de frunza de dafna, citeva boabe de enibahar, suc de la 1/2 de lamaie, 1lamaie taiata felioare subtiri.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol se pune uleiul ,paprica iute,sare, piper.Se amesteca totul si se unge pestele cu uleiul cu mirodenii si se lasa la frigider ptr 1/2 de ora.
Intr-o tava rezistenta la cuptor se aseaza un strat de ceapa pe toata suprafata tavii, se aseaza pestele peste ceapa si se toarna uleiul ce a mai ramas in bol.Se toarna vinul si se da la cuptorul incins la 200 de grade ptr 10 minute, dupa care se scoate din cuptor se adauga sucul de lamaie ,bucatile de masline si feliile de lamaie frunza de dafin si enibaharul si se lasa la copt inca 10-15 minute pina pestele se rumeneste putin.
Se poate servi caldut dar este mai gustos dupa citeva ore la rece.
Usor de facut si gustos. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste la cuptor cu masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 1peste crap de 1,500gr taiat in felii potrivite
  • 1ceapa rosie mare taiata rondele
  • 1lingurita paprica iute
  • putin sare
  • piper
  • 1/4 pahar ulei de masline
  • 1/2 pahar de vin alb
  • 20 masline negre taiate in sferturi
  • 1foaie de frunza de dafna
  • citeva boabe de enibahar
  • suc de la 1/2 de lamaie
  • 1lamaie taiata felioare subtiri.

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

32 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

12 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Retete

din Mancaruri cu peste

File de peste in sos picant cu legume File de peste in sos picant cu legume

Intr-o tigaie se pun 2 linguri de ulei sa se incalzeasca, se prajesc ceapa si ardeii, apoi treptat celelalte legume se calesc putin.

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
File de somon in verde