Ingrediente
6 felii de peste somon curatate si spalate., 1kg de rosii taiate cuburi sau o cutie de 850 gr de rosii cuburi., 3-4 catei de usturoi, frunze de busuioc, ulei de masline, putin unt, o tava sau un pyrex care merge la cuptor.
Dificultate: Redusa | Timp: 50 min
9 voturi
Mod de preparare
Se ia pestele de pe foc si se transfera in vasul de pairex.Este bine de incalzit cuptorul la 180 de grade.In alta tigaie se pun 3-4 linguri de ulei de masline si se pune usturoiul zdrobit ptr un minut si se adauga rosiile taiate cuburi se amesteca se adauga o lingurita de zahar ,sare si piper la gust si se lasa citeva minute sa fiarba dupa care se toarna peste peste se mai adauga citeva frunze de busuioc si se da la cuptorul incins ptr 8-10 minute nu mai mult.Se poate servi indata sau caldut cu piine proaspata sau bagheta este delicios si carnea pestelui nu este uscata.
9
valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 martie 2010
Imi place pestele foarte mult,iar reteta ta este tare gustoasa...
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2009
Este un deliciu
cristina i. (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2009
Foarte bun pestele si eu fac la cuptor dar alta reteta.