Pesto-varianta mea

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Pesto-varianta mea

Ingrediente

  • 1 buchet mare de busuioc
  • un pumn de nuci
  • 1 pumn de usturoi
  • suc de lămâie
  • ulei de bostan(dovleac)
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • caşcaval mai tare

Mod de preparare

Se aleg frunzele de busuioc, după ce se spală şi se lasă la scurs buchetul.

Se pune în mixer: busuiocul, nucile curăţate şi usturoiul. Se mixează. Se adauga cam 2 linguri de ulei de bostan si apoi ulei de măsline, depinde cât de moale vrei să fie. Poţi pune şi suc de lămâie.

Se potriveste de sare şi de piper.

Eu nu am adăugat caşcavalul decât în momentul când îl pun pe paste.

Pesto se pune într-un borcan şi se păstrează la frigider câteva zile.

Se pot aroma nu numai pastele, ci si pestele sau alta carne.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise