Pflaumenkuchen mit Sahne - Tarte cu prune si smantana

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Pflaumenkuchen mit Sahne - Tarte cu prune si smantana

Ingrediente

  • Ingrediente necesare pentru blat :
  • 500g faina ,250g unt,150g zahar pudra,200g nuca fin pisata ,2 oua,100ml vin alb sec,un praf de sare.
  • Ingrediente necesare pentru umplutura din tarta:
  • 5oog prune,200g smantana pentru frisca sau smantana proaspata - neprocesata,2 oua ,100g zahar pudra .

Mod de preparare

Untul moale(nu topit)se freaca cu zaharul si praful de sare .Apoi pe rand se incorporeaza ouale si vinul ,iar la sfarsit faina si nuca.Se framanta repede si se obtine un aluat foarte pufos ,putin lipicios.Nu se mai adauga faina pentru ca il ingreuneaza si pierde din fragezime.Se baga aluatul intr-o punga si se lasa pana a 2-a zi la congelator.

Se taie prunele felii sau sferturi daca sunt mai mici si se pun la scurs.Se scoate aluatul din congelator si il framantam putin ,pentru a se inmuia ,sa putem lucra cu el.Punem aluatul cu mana in tavi mici de tarte(16 bucati ) sau impartim in 2 si facem 2 tarte mari.

Intr-un castronel amestecam smantana cu cele 2 oua si 100g de zahar pudra .

Punem feli de prune in tavite si turnam cu lingura sosul de smantana.

Aprindem cuptorul la 170 de grade ,lasam putin la incins si introducem tartele pentru 20 de minute.

Sunt minunate ,aromate,fragede si se pot folosi orice fel de fructe proaspate.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise