Tomatillo sau Physalis Philadelphica este originara din Mexic si face parte din familia Solanaceae; fructul este inconjurat de o mantie ca hartia, la maturitate au culori diferite de galben, rosu, verde sau chiar purpuriu. Sunt puternic aromate, de aceea se folosesc la pregatirea dulceturilor avand un continut ridicat de pectina dar se folosesc si in diferite sosuri, consumate prajite, fierte si murate.
Toate legumele curatate, spalate, taiate, se pun in borcan intercalate cu physalis iar deasupra si printre ele se pun flori de marar.
Se fierbe apa cu sare (la 1l de apa se adauga 1lingura cu sare), se toarna fierbinte in borcan, se infileteaza bine capacul,se raceste in patura dupa care se da borcanul la camara.
Dupa 7-10 zile se poate consuma.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii