autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Conserve si muraturi

Picarela

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 decembrie 2009

Ingrediente
3 kg de roşii, 250 g de ardei iute, 250 g de usturoi, 500 g de ardei kapia, 500 g de gogosari, 1 lingura de sare, 1 lingura de zahar, 1 lingura de oţet, 7 aspirine la litru de compoziţie

Dificultate: Redusa Timp: 2h

20 voturi

Mod de preparare

Se dau prin maşina de tocat sau blender legumele şi se amestecă restul de ingrediente.Usturoiul se pune cu apa rece la înmuiat că se curăţă mai uşor. Ardeiul iute trebuie tratat cu mănuşi "la propriu", că arde!
Se socotesc 7 aspirine la un litru de compoziţie rezultată care se zdrobesc si se amestecă bine cu sosul.
Se pune în sticluţe de suc sau in borcane mici, curate si uscate.
Nu necesită sterilizare.
Este bun la peştele prăjit şi la orice carne.
Daca ti-a placut reteta noastra "Picarela" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de mure

Dulceata de mure

Se spala murele si se pun intr-o sita la scurs. Zaharul si apa se pun intr-un tuci si se fierb

1 vot    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Gogosarii taiati - Muratura

Gogosarii taiati - Muratura

Se pun toate ingredientele in cratita si cand incepe sa fiarba se pun gogosari spalati,curatati si

3 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Adelina Damian-Fekete , 10 septembrie 2013

    Mulţumesc, o folosesc des la peşte prăjit.

  • Fara foto

    Boitos Leontina , 09 septembrie 2013

    Este super , am incercat, deosebit de gustos.

  • Fara foto

    leontina , 09 septembrie 2013

    Este super , am incercat, deosebit de gustos

    • Lucia

      Lucia (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2011

      mhmhmhmh... delicios :) De la mine primesti 5 stelutze... Merci pentru retzeta!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2011

      Gospodina de 5*****

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2010

      Merita incercata !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

20 voturi

Ingrediente

  • 3 kg de roşii
  • 250 g de ardei iute
  • 250 g de usturoi
  • 500 g de ardei kapia
  • 500 g de gogosari
  • 1 lingura de sare
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingura de oţet
  • 7 aspirine la litru de compoziţie

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

128 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

4 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

leontina

Este super , am incercat, deosebit de gustos

Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

73 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Ciuperci de padure la borcan