Piccata à la Catalina

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Piccata à la Catalina

Ingrediente

  • 1 piept de pui mare
  • 50 gr unt
  • 2-3 catei de usturoi
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 20 gr faina
  • ierburi provence uscate
  • patrunjel verde
  • boia de ardei
  • sare

Mod de preparare

Se transeaza pieptul de pui in felii (ca pt snitele).Se amesteca faina cu sare si ierburile provence uscate.Se pune untul la topit in oala sau tigaia in care o sa pregatim mancarea.Cand s-a topit untul,dam feliil de pui prin amestecul de faina,scuturam bine de surplus si adaugam in oala,la foc mic.Lasam pana cand devine carnea aurie.Le scoatem pe o farfurie . La fel procedam cu restul de pui.Intre timp tocam marunt usturoiul si patrunjelul verde.Scoatem sucul de la lamaie si rezervam.In tigaia in care am prajit puiul,adaugam usturoiul,boiaua si patrunjelul.Lasam sa se caleasca un pic la foc mic(daca este necesar se mai poate adauga un pic de unt),amestecand continuu,sa nu se lipeasca boiuaua,pt ca dupa aceea ii da un gust amarui mancarii.Se adauga peste acest sos feliile de pui prajit si zeama de lamaie.Se mai lasa 5-6 minute la foc mic si se opreste focul.Se serveste in farfurii cu patrunjel verde marunt.Reteta originala contine si caperi,dar pt ca nu prea folosesc nu am adaugat.Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise