Ingrediente
250 g piept de curcan, 1 dovlecel mediu, 1 gogoșar mediu, 2 cepe roșii, 2 căței de usturoi, ulei de măsline, 2 linguri amestec condimente pentru carne de pasăre, mentă, sare, piper
Dificultate: Redusa | Timp: 40 min
6 voturi
Mod de preparare
Pentru a mai schimba un pic seria pastelor vă propun o rețetă, zic eu, sănătoasă si, ca toate celelalte, rapidă. Am preparat-o pentru prima dată, dar mi-a plăcut foarte mult.
Se spală carnea, se șterge și se taie fâșii. Se amestecă într-un castronel 2 linguri de ulei de măsline cu cele 2 linguri de amestec de condimente pentru carnea de pui. Se adaugă carnea și se amestecă.
Ceapa se taie mărunt, iar usturoiul se zdrobește cu lama cuțitului și se taie mărunt. Gogoșarul și dovlecelul se taie fâșii subțiri.
Într-o tigaie mai adâncă se încinge puțin ulei (eu am folosit de floarea soarelui) și se prăjește pieptul de curcan până se rumește. Apoi se scoate și se lasă deoparte, pe o farfurie. În același ulei se călesc pentru început ceapa și usturoiul, pentru 1 minut. Apoi se adaugă dovlecelul și gogoșarul. Se sărează și se piperează, lăsându-le pe foc mediu până se înmoiaie, amestecând din când în când. Spre final se adaugă din nou carnea și se amestecă.
Preparatul se servește cu puțină mentă deasupra.
Matei Violeta Dorina , 05 octombrie 2013
din cate se vede, pieptul de curcan pare facut gen Shanghai...
Gabriela Cirtala , 05 octombrie 2013
nu stiu cit de sanatos este ,totul e prajit in ulei
COSTEO (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2013
Delicios!!!!!