Se taie pieptul in doua, se unge cu ulei, se freaca cu sare, dar si mirodenii pentru o crusta frumoasa.
Se taie pieptul în două, se unge cu ulei, se freacă cu sare, dar şi mirodenii pentru o crustă frumoasă. Eu mi-am făcut propriul amestec din mirodeniile care îmi plac într-un borcănel mic.
Se aşază piepţii într-o tavă de ceramică în care am pus un strat subţire de ulei. Se adaugă vin alb, sucul de la o portocală şi câteva felii de la altă portocală (pulpă).
Se dă la cuptor, la foc mic, aprox o oră şi jumătate, până se rumeneşte bine. Nu uitaţi să întoarceţi piepţii de curcan, ca să se rumenească frumos pe ambele părţi. La mine s-a ars un pic uleiul şi pulpa de portocală din tavă, dar curcanul a rămas fraged.
Eu am servit cu pilaf şi murături. Portocala rămasă se poate felia pentru decor.
Timp de pregătire: aprox 10min
Timp de coacere: 1h 30min
Porţii: 10
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/12/piept-de-curcan-cu-vin-alb-mirodenii-si.html
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii