Ingrediente
un piept de curcan,, 300 ml vin alb,, Puţin ulei,, Sare, după gust,, 3 linguriţe amestec mirodenii: coriandru, cimbru, oregano, rozmarin, boia dulce, cimbrişor,, 2 portocale mici.
Dificultate: Ridicata | Timp: 1h 40 min
2 voturi
Mod de preparare
Se aşază piepţii într-o tavă de ceramică în care am pus un strat subţire de ulei. Se adaugă vin alb, sucul de la o portocală şi câteva felii de la altă portocală (pulpă).
Se dă la cuptor, la foc mic, aprox o oră şi jumătate, până se rumeneşte bine. Nu uitaţi să întoarceţi piepţii de curcan, ca să se rumenească frumos pe ambele părţi. La mine s-a ars un pic uleiul şi pulpa de portocală din tavă, dar curcanul a rămas fraged.
Eu am servit cu pilaf şi murături. Portocala rămasă se poate felia pentru decor.
Timp de pregătire: aprox 10min
Timp de coacere: 1h 30min
Porţii: 10
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/12/piept-de-curcan-cu-vin-alb-mirodenii-si.html