autor:

Anca E. Voicu

» » , , Delicii sanatoase de la bloggeri, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Piept de curcan cu vin alb, mirodenii si portocala

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 ianuarie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 ianuarie 2019

Ingrediente
un piept de curcan,, 300 ml vin alb,, Puţin ulei,, Sare, după gust,, 3 linguriţe amestec mirodenii: coriandru, cimbru, oregano, rozmarin, boia dulce, cimbrişor,, 2 portocale mici.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Se taie pieptul în două, se unge cu ulei, se freacă cu sare, dar şi mirodenii pentru o crustă frumoasă. Eu mi-am făcut propriul amestec din mirodeniile care îmi plac într-un borcănel mic.

Se aşază piepţii într-o tavă de ceramică în care am pus un strat subţire de ulei. Se adaugă vin alb, sucul de la o portocală şi câteva felii de la altă portocală (pulpă).

Se dă la cuptor, la foc mic, aprox o oră şi jumătate, până se rumeneşte bine. Nu uitaţi să întoarceţi piepţii de curcan, ca să se rumenească frumos pe ambele părţi. La mine s-a ars un pic uleiul şi pulpa de portocală din tavă, dar curcanul a rămas fraged.

Eu am servit cu pilaf şi murături. Portocala rămasă se poate felia pentru decor.



Timp de pregătire: aprox 10min

Timp de coacere: 1h 30min

Porţii: 10

Poftă Bună!



Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/12/piept-de-curcan-cu-vin-alb-mirodenii-si.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan cu vin alb, mirodenii si portocala" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu legumele toamnei

Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • SONIA , 22 ianuarie 2019

    Foarte bun.

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 40 min

2 voturi

Ingrediente

  • un piept de curcan,
  • 300 ml vin alb,
  • Puţin ulei,
  • Sare
  • după gust,
  • 3 linguriţe amestec mirodenii: coriandru
  • cimbru
  • oregano
  • rozmarin
  • boia dulce
  • cimbrişor,
  • 2 portocale mici.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

14 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

SONIA

Foarte bun.

Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pilaf de orez cu ciuperci Pilaf de orez cu ciuperci

Ceapa o tai marunt si o pui la calit in ulei. Dupa ce s-a calit ceapa, se adauga morcovul dat pe razatoarea marunt, ardeiul rosu taiat

24 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciulama de ciuperci