Piept de gasca cu sos de portocale

Prima data tocam julien prazul pe care-l punem la calit in putin ulei.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Piept de gasca cu sos de portocale

Ingrediente

  • 1 piept de gasca
  • 1 varza mica
  • 1 bucata de 5-6 cm dintr-un praz
  • sare si piper
  • 3 portocale
  • daca vreti 1 pahar de vin roze sau albpentru varza,eu nu am pus
  • 2 linguri zahar
  • 50 gr unt

Mod de preparare

Prima data tocam julien prazul pe care-l punem la calit in putin ulei. Adaugam varza taiata si ea fideluta. Daca dorim putem pune peste varza 1 pahar de vin, sare si piper si lasam sa se gateasca. Intre timp va scadea aproape tot lichidul.

Pieptul de gasca se fasoneaza daca mai este necesar, insa in general cel din magazin este gata fasonat.

Se cresteaza pielea fara a taia si carnea.

Intr-o tigaie incinsa se pune bucata de piept cu pielea in jos. Lasam sa se prajeasca incet. Se intoarce carnea sa se faca pe ambele parti. Trebuie sa fie rumena la exterior, insa cand o vom taia trebuie sa fie roze.

Dupa prajire scoatem carnea pe o farfurie si scurgem grasimea rezultata. Daca dorim mai putem adauga o parte din grasime peste varza pentru gust, insa conditia este ca la inceput sa existe la calit varza extrem de putin ulei.

In tigaia in care am facut carnea se pune sucul de la doua din cele trei portocale. Cea de a treia se rade coaja si apoi se curata si se feliaza.

In sucul care fierbe se adauga zaharul, aveti grija sa gustati cat de dulce este sucul, daca e dulce, puneti mai putin zahar. Se adauga de asemeni sare si piper dupa gust.

Lasam sa fiarba pana scade si apoi in acest sos eu am adaugat pentru 1 minut carnea de gasca feliata, feliile de portocala, untul si coaja de portocala. Se misca usor toate in tigaie pentru a nu rupe feliile de portocala.

Stingem focul se servim cat este foarte cald. Pentru un gust deosebit adaugam frunzulite de cimbrisor in farfurie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise