autor:

maria mihalache

» » Mancaruri cu carne

Piept de pui cu smanatana si mascarpone

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 februarie 2013

Ingrediente
un piept de pui, un morcov, 1 dovlecel mic, 100 gr mascarpone, 3 linguri cu smantana, ulei, 150 ml supa de legume, sare, piper macinat, rozmarin, patrunjel verde

Dificultate: Medie Timp: 59 min

6 voturi

Mod de preparare

Pieptul de pui se dezoseaza si apoi se taie bucati.Punem uleiul într-o tigaie si când acesta s-a încins punem bucatile de carne si condimentam cu sare si piper dupa gust.Lasam sa se rumeneasca avand grija ca din cand in cand sa mai amestecam, iar spre final adaugam rozmarinul.
Scoatem bucatile de carne pe un prosop absorbant si lasam acoperit pana cand "confectionam" sosul.
Curatam morcovul si dovlecelul ,spalam si apoi taiem "fideluta".
In uleiul in care am prajit carnea,punem morcovul si dovlecelul , lasam la calit circa 4-5 min dupa care adaugam supa de legume si mai lasam sa fiarba ,sub capac, inca 4-5 min.In loc de supa de legume se poate folosi vin (asa spune Dia....hihihi).
Amestecam crema mascarpone cu smantana apoi adaugam sosul de mai sus si dam la foc. Adaugam si bucatile de pui,amestecam bine si lasam sa mai dea in cateva clocote dupa care tragem de pe foc si asezonam cu verdeata.
Am servit alaturi de cartofi natur.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu smanatana si mascarpone" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii

  • Maria Mihalache , 21 noiembrie 2017

    Corina,este de preferat sa fie la temperatura camerei.

  • Corina , 06 noiembrie 2017

    Salut,mascarpone trebuie sa fie la timperatura camerei sau din frigider? Sau nu are importanta?

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 14 martie 2013

    Gaby, a fost buna rau!!!pup!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 14 martie 2013

      mai intreebi Sidonia?...........esti binevenita oricand draga mea!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 14 martie 2013

      ma bucura ca iti place,Nela.si ma bucura si vizita ta.oricand esti binevenita!multumesc!

    • nela

      nela (Chef de cuisine) , 25 februarie 2013

      Foarte bun, frumos aranjat si apetisant.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 25 februarie 2013

      Waw cat de bine arataaaaaaaa.... Vin si eu la o portie, ma primesti draga Medi ???

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 24 februarie 2013

      Buna reteta Sigur prepara si eu,

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

59 min

6 voturi

Ingrediente

  • un piept de pui
  • un morcov
  • 1 dovlecel mic
  • 100 gr mascarpone
  • 3 linguri cu smantana
  • ulei
  • 150 ml supa de legume
  • sare
  • piper macinat
  • rozmarin
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

6 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

30 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

7 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci

Maria Mihalache

Corina,este de preferat sa fie la temperatura camerei.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pui cu sparanghel