autor:

danutza

» » Mancaruri cu carne

Piept de pui în piept de porc

Autor: danutza (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 martie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: danutza (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 martie 2012

Ingrediente
2 buc. piept de pui file, felii de piept de porc afumat, sare,piper,coriandru, 2 linguri pastă de ardei făcută în casă, ulei de măsline, o bucăţică ghimbir, 2 pahare vin alb, scobitori

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Pieptul de pui se taie fâşii,se sărează ,se piperează.Se adaugă pasta de ardei,uleiul,coriandrul şi ghimbirul curăţat şi ras. Se "freacă" bine puiul cu această compoziţie şi se lasă la rece cel puţin o jumătate de oră. Eu l-am lăsat vreo două ore.

Între timp pieptul de porc se taie felii subţiri (se înlătură şoriciul dacă are).

După ce puiul s-a macerat,se iau fâşiile de piept,se aşează pe feliile de piept de porc,se rulează,se prind cu scobitori(înmuiaţi scobitorile în apă înainte de folosire!).

Se aşează rulourile în tavă,se toarnă peste ele sosul rămas de la macerare diluat cu vinul.

Se dau la foc potrivit cca.35 min.În primele 20 min.puteţi acoperi cu o folie de aliuminiu, după care o îndepărtaţi şi lăsaţi rulourile să se rumenească.

Bon appetit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui în piept de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii

  • Campianu Pusa Si Florin , 24 mai 2014

    verificat...excelent

  • Rodica Lixandru , 23 mai 2014

    Termina cu postarile astea ...noaptea nu se mananca :D )))))

  • Dana Spinu , 23 mai 2014

    super bun :) merita sa incercati :)

    • Rosu Adriana , 25 aprilie 2014

      si eu o sa incerc... :)

    • Laurentiu Grama , 26 decembrie 2013

      buna treaba e bun de tot

    • Maria Strecheanu , 07 octombrie 2013

      super de bun si gustos

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iulie 2012

      Tare bun!

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 04 aprilie 2012

      Excelenta reteta! Trimite-mi doua bucati de piet si restul de vin din sticla.*****

    • olivia (Bucatar) , 03 aprilie 2012

      Imi place reteta ta.

    • ionela (Maestru bucatar) , 03 aprilie 2012

      Arata tare apetisant.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • 2 buc. piept de pui file
  • felii de piept de porc afumat
  • sare,piper,coriandru
  • 2 linguri pastă de ardei făcută în casă
  • ulei de măsline
  • o bucăţică ghimbir
  • 2 pahare vin alb
  • scobitori

Raporteaza reteta

Retete
de danutza
Placinta cu spanac si branza

Placinta cu spanac si branza

Se framanta un aluat din ingredientele pt foi,se lasă la crescut si se imparte în două. Se intinde

1 vot    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Orez cu legume

Orez cu legume

Se incinge o cantitate mică de ulei într-o tigaie (de preferinţă tip wok), se prajesc usor cuisoarele

7 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Salată rapidă de dovlecei

Salată rapidă de dovlecei

Dovleceii se spală,se curăţă de coajă,se taie în două şi se scobesc de miez(de aceea se pot

10 voturi    1 comentariu
35 min
Salate de legume

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Tare bun!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pui basc cu ardei