Piept de pui in sos de ardei

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Piept de pui in sos de ardei

Ingrediente

  • 4 fileuri de pui
  • 2 ardei (rosii)
  • 25 g unt
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de vermut (sec)
  • 2 cepe rosii
  • 3-4 catei de usturoi
  • putin zahar(cat incape intre degete)
  • 100 g smantana
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Se condimenteaza carnea cu sare si piper, dupa care se prajeste pana se face maronie in unt. Calim ceapa taiata marunt in putin ulei pana devine moale, se adauga ardeii taiati marunti, usturoiul maruntit, zaharul, sarea si piperul dupa gust. Mai lasam la foc mic 5 minute, dupa care adaugam amestecul la carne. Se pune capacul si se fierbe pana carnea se fierbe bine. Inainte de a lua de pe foc, adaugam vermutul. Cand este gata, scoatem carnea, si o tinem la cald. Daca este nevoie, amestecul se fierbe pana scade cat de cat apa. Apoi, se adauga smantana, se lasa pana la primul clocot. Amestecul se poate trece prin mixer, sau se pasireaza prin sita, sa devina un sos fin. Se pune carnea inapoi in sos. Se serveste cu mai mult sos peste carne, langa mamaliga, orez, cartofi sau paste, dupa gust.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise