Piept de pui la gratar cu ciuperci si rosii

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Piept de pui la gratar cu ciuperci si rosii

Ingrediente

  • 500g piept de pui dezosat si fara piele
  • 500g ciuperci proaspete
  • 1 rosie mare
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri lapte sau smantana pt gatit
  • 2 linguri ulei
  • ½ lingurita sare
  • ½ lingurita piper macinat
  • ½ lingurita oregano
  • ½ lingurita boia de ardei

Mod de preparare

Spalam ciupercile si le taiem felii. Curatam usturoiul si-l tocam. Incingem o lingura de ulei intr-o cratita, adaugam ciupercile si usturoiul, amestecam si lasam la foc mic sa se soteze. In prima faza ciupercile isi vor lasa apa, dar pe masura ce se soteaza, aceasta se va evapora. Acum este momentul sa adaugam laptele si sa asezonam cu sare si piper. Mai lasam pe foc cateva minute, pana se evapora si laptele apoi luam de pe foc.

Pieptul de pui il batem putin (sub o folie) presaram peste el boia de ardei iute sau dulce, dupa preferinta si-l punem in tigaia de gratar incinsa in prealabil si in care am pus restul de ulei.

Prajim pieptul pe ambele parti sic and acesta este gat ail scoatem pe un platou. In aceiasi tigaie punem rosia taiata in felii mai groase si presaram deasupra oregano si sare. Lasam 2-3 minute la prajit, pe fiecare parte dupa care le scoatem pe un platou.

Impartim ciupercile si rosiile pe doua farfurii impreuna cu o bucata de gratar, presaram deasupra cu putin oregano si servim.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise