Piept de rata cu garnitura de toamna

Pieptul de rata il speli sub jet de apa rece, il crestezi pana treci de grasime.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Piept de rata cu garnitura de toamna

Ingrediente

  • 1 piept de rata intreg, dezosat si fara piele
  • sare
  • piper
  • 50 g unt
  • boia
  • garnitura de orez:
  • 1 cana de orez
  • 3 cani de apa
  • 1 ceapa alba
  • 1 morcov mic dat pe razatoare
  • sare
  • garnitura de varza
  • 1/2 de varza alba, potrivita
  • sare
  • 1 lg ulei de rapita
  • 1 vf de cutit de piper rosu proaspat macinat
  • toppingul de galbiori:
  • 1 cana de galbiori proaspeti
  • 1 lg ulei de rapita
  • Am folosit sare de Himalya, cat iei cu 3 degete pentru fiecare garnitura.

Mod de preparare

Pieptul de rata il speli sub jet de apa rece, il crestezi pana treci de grasime. Atentie sa nu tai si carnea, fiindca vei pierde tot ce este mai gustos ! Condimentezi cu sare, piper si boia si il pui intr-o tigaie, pe partea cu grasimea. Lasi pana cand aceasta se topeste si devine aramie.

Asezi pe hartie de copt, in tava, intorci carnea pe cealalta parte si lasi la foc mic pana cand se rumeneste. La final, practic inainte de a-l servi, adaugi untul taiat bucati si lasi sa se topeasca.

Intre timp, prepari toate garniturile:

- Orezul il speli si il pui la fiert impreuna cu ceapa intreaga , morcovul ras si un praf de sare. Cand este fiert scoti ceapa, acoperi cu un capac si lasi asa.

- Varza o tai marunt, o amesteci cu sarea, adaugi uleiul si o pui intr-o cratita, amestecand continuu, pana cand se inmoaie.

- Galbiorii ii speli sii ii tragi la tigaie.

Practic, cand este gata carnea, trebuie sa fie gata si garniturile.

Servesti pieptul de rata taiat felii alaturi de aceste garnituri delicioase de toamna si un pahar de vin alb.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise