autor:

amalia

» » , , Fripturi, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Piept de rata cu garnitura de toamna

Autor: amalia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 noiembrie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: amalia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 noiembrie 2018

Ingrediente
1 piept de rata intreg, dezosat si fara piele, sare, piper, 50 g unt, boia, garnitura de orez:, 1 cana de orez, 3 cani de apa, 1 ceapa alba, 1 morcov mic dat pe razatoare, sare, garnitura de varza, 1/2 de varza alba, potrivita, sare, 1 lg ulei de rapita, 1 vf de cutit de piper rosu proaspat macinat,  toppingul de galbiori:, 1 cana de galbiori proaspeti, 1 lg ulei de rapita, Am folosit sare de Himalya, cat iei cu 3 degete pentru fiecare garnitura.

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare



Pieptul de rata il speli sub jet de apa rece, il crestezi pana treci de grasime. Atentie sa nu tai si carnea, fiindca vei pierde tot ce este mai gustos ! Condimentezi cu sare, piper si boia si il pui intr-o tigaie, pe partea cu grasimea. Lasi pana cand aceasta se topeste si devine aramie.

Asezi pe hartie de copt, in tava, intorci carnea pe cealalta parte si lasi la foc mic pana cand se rumeneste. La final, practic inainte de a-l servi, adaugi untul taiat bucati si lasi sa se topeasca.

Intre timp, prepari toate garniturile:



- Orezul il speli si il pui la fiert impreuna cu ceapa intreaga , morcovul ras si un praf de sare. Cand este fiert scoti ceapa, acoperi cu un capac si lasi asa.

- Varza o tai marunt, o amesteci cu sarea, adaugi uleiul si o pui intr-o cratita, amestecand continuu, pana cand se inmoaie.

- Galbiorii ii speli sii ii tragi la tigaie.



Practic, cand este gata carnea, trebuie sa fie gata si garniturile.



Servesti pieptul de rata taiat felii alaturi de aceste garnituri delicioase de toamna si un pahar de vin alb.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata cu garnitura de toamna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi la cuptor, cu busuioc si gogosari in sos de rosii

Cartofi la cuptor, cu busuioc si gogosari in sos de rosii

Curatam cartofii, ii spalam si ii feliem pe lung, in 6-8 felii. Ungem o forma termorezistenta cu

8 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei prajiti

Dovlecei prajiti

Acest fel de mancare poate fi consumat ca atare, la masa de pranz. Dar la fel de bine poate constitui

3 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 1 piept de rata intreg
  • dezosat si fara piele
  • sare
  • piper
  • 50 g unt
  • boia
  • garnitura de orez:
  • 1 cana de orez
  • 3 cani de apa
  • 1 ceapa alba
  • 1 morcov mic dat pe razatoare
  • sare
  • garnitura de varza
  • 1/2 de varza alba
  • potrivita
  • sare
  • 1 lg ulei de rapita
  • 1 vf de cutit de piper rosu proaspat macinat
  •  toppingul de galbiori:
  • 1 cana de galbiori proaspeti
  • 1 lg ulei de rapita
  • Am folosit sare de Himalya
  • cat iei cu 3 degete pentru fiecare garnitura.

Raporteaza reteta

Retete
de amalia
Pasca fara aluat

Pasca fara aluat

Punem ouale intr-un castron suficient de mare, adaugam zaharul si zaharul vanilinat si batem bine

24 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Cheesecake cu ciocolata (la rece)

Cheesecake cu ciocolata (la rece)

Biscuitii digestivi se sfarama si apoi se adauga margarina topita. Amesteci bine pana cand obtii

24 voturi    1 comentariu
4h
Dulciuri diverse
TORT FESTIV DE REVELION

TORT FESTIV DE REVELION

1. Blat: Galbenusurile le freci spuma impreuna cu praful de sare si zaharul. Apoi bati albusurile

1 vot    0 comentarii
4h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Portofele de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval Portofele de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval

Se maruntesc ciupercile si se pun la calit in putin ulei de masline alaturi de carnea tocata. Se toaca ceapa verde si usturoiul foarte

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Conopida, ardei kapia si broccoli gratinate Conopida, ardei kapia si broccoli gratinate

Se spala conopida si broccoli si se desfac si buchetele mici. Punem apoi conopida si broccoli la steamer pentru 5 minute sau in apa

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Moussaka - musaca greceasca