Piept de rata cu sos de zmeura si pere in vin alb

Crestam pielea de pe pieptul de rata.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Piept de rata cu sos de zmeura si pere in vin alb

Ingrediente

  • 1 piept de rata
  • 1/4 lingurita sare de mare
  • 1/4 lingurita scortisoara macinata
  • 1 lingurita zahar
  • Sos:
  • 100 ml vin rosu
  • 1 lingurita amidon
  • 100 gr zmeura proaspata
  • 1 para
  • 300 ml vin alb demidulce
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 steluta anason

Mod de preparare

Crestam pielea de pe pieptul de rata. Asezam in tigaia incinsa cu pielea pentru inceput. Lasam 10 min pana cand se topeste bine toata grasimea. Scurgem intr-un bol grasimea rezultata si intoarcem bucata de carne invers si o mai lasam inca 10 min.

Dupa ce carnea este gata, punem peste ea amestecul de grasime topita, sare, zahar si scortisoara. O lasa, 10-15 min dupa care o vom pune din nou in tigaia incinsa si o rumenim cate un minut pe fiecare parte. Feliem pieptul de rata.

Para se curata de coaja, se scoate cu mare atentie casuta cu samburi. Punem para in vinul pus la fiert cu zaharul si anasonul. Se fierbe 10 min.

Sosul se pregateste din vinul amestecat cu amidonul si fiert pana se ingroasa. Adaugam la final zmeura si o mai fierbem 1 min.

Pe farfurie asezam felii de carne, sos se zmeura si para peste care am rasnit putin piper.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise