autor:

Brindusa_Aluculesei

» » , , Fripturi, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Piept de rata gotica cu sos de afine

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 iunie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 iunie 2017

Ingrediente
1 piept de rata cu tot cu piele din ograda mea, 50 ml suc de afine, 1 lingura de miere de rapita, un praf de sare, cateva boabe de piper, 3 cartofi noi, 4 bucati de broccoli, 50 gr unt, 2 linguri lapte dulce

Dificultate: Medie Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se cresteaza pieptul de rata pe partea cu pielea, se sareaza, se pipereaza si se pune in tigaia rece, antiaderenta, pret de cateva minute, asa cam cat sa se rumeneasca usor, dupa care se intoarce pe cealalta parte si se mai prajeste cateva minute, tot cat sa se rumeneasca. Se iau din tigaie doua linguri de grasime si se pun intr-o craticioara, apoi se da tava la cuptor la foc potrivit si se mai lasa sa se prajeasca pe ambele parti, cat sa fie facuta bine carnea. Se scoate tava din cuptor, se pune peste ea un capac si se continua munca.

Se pune peste grasimea luata din tigaie, sucul de afine, mierea de albine si se fierb, pret de cateva minute, dar sa nu se caramelizeze prea mult.

Se pun cartofii curatati si taiati cuburi, la fiert impreuna cu broccoli si putina sare, se fierb, se scot si se fac piure, separat. Din broccoli, unt, o lingura de lapte dulce si putina sare, mixate la robot, iese un piure absolut delicios. La fel si din cartofi, unt, o lingura de lapte si putina sare mixate, iese un piure foarte pufos.

Se taie felii de piept si se asaza pe un platou, se asaza alaturi si piure, se orneaza cu sos de afine si cateva afine alaturi.

Sa aveti pofta, dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata gotica cu sos de afine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
TOCANITA DE CIUPERCI

TOCANITA DE CIUPERCI

Ciupercile se curata, se spala si se taie feliute. Intr-o cratita se pune uleiul, se adauga ceapa

19 voturi    7 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Orez rosu si alb cu legume si creveti

Orez rosu si alb cu legume si creveti

Mod de preparare: Se pune orezul rosu in 4 cantitati de supa, se adauga putin cardamon, sare,

4 voturi    15 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 piept de rata cu tot cu piele din ograda mea
  • 50 ml suc de afine
  • 1 lingura de miere de rapita
  • un praf de sare
  • cateva boabe de piper
  • 3 cartofi noi
  • 4 bucati de broccoli
  • 50 gr unt
  • 2 linguri lapte dulce

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

252 voturi    44 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

8 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb. Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb.

Dupa ce se spala bine carnea de pui, se va cali în uleiul de masline pâna îsi schimba culoarea, apoi se adauga ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Fasole batuta (facaluita)