autor:

» » , Fripturi, Retete de Craciun

Piept de rata la cuptor

Autor: gabi T (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gabi T (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 februarie 2016

Ingrediente
Un piept de rata, o portocala, doi catei usturoi, ulei masline, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Pieptul de rata se spala si lasa cu tot cu piele. Se rumeneste intr-o tigaie cu putin ulei. Se aseaza prima data cu pielea in jos, care se va topi soi va lasa o grasime gustoasa, numai bune de prajit pieptul. Se lasa in jur de doua minute pe fiecare parte. Se toaca usturoiul marunt, se adauga sare si piper si se da pieptul de rata prin acest amestec.
Se aseaza in tava si se da la cuptor pentru cca 15 minute. Se verifica pieptul sa fie moale si carnea sa aiba o culoare usor rozie in mijloc...
Eu l-am servit stropit cu zeama unei portocale...
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu ciocolata

Intr-un castron cernem faina cu cacaua, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Craciun
Piftie de porc

Piftie de porc

Pentru Revelion, am pregatit piftie de porc. Urechea de porc se parleste si se spala bine. Se

2 voturi    2 comentarii
5h
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Un piept de rata
  • o portocala
  • doi catei usturoi
  • ulei masline
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de gabi T
Stiuca umpluta cu chiftelute

Stiuca umpluta cu chiftelute

Se curata stiucile de solzi, se deschid putin pana aproape de burta, si se incearca eviscerarea usor

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Stiuca Umpluta

Stiuca Umpluta

Stiuca se curata de solzi, fara a se spinteca pentru indepartarea maruntaielor. Cea mai dificila

3 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu peste
Pulpa de curcan la cuptor cu rozmarin si dulceata de ceapa

Pulpa de curcan la cuptor cu rozmarin si dulceata de ceapa

Pulpa de curcan este pregatita in prealabil cu cateva ore inainte. Eu am pus-o de cu seara. Se toaca

4 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Retete

din Retete de Craciun

Aluat fraged cu untura si cidru Aluat fraged cu untura si cidru

Acest tip de aluat se pretează la cornulețe fragede, rulouri cu cremă și orice bunătăți mai doriți să preparați. Aluatul

0 voturi    0 comentarii
3h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu aluat oparit Cozonac cu aluat oparit

Pentru inceput punem 100 g de faina intr-un lighean si turnam 200 ml de lapte fierbinte, amestecam si lasam sa se racoreasca putin. Dupa

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Sarmale de curcan cu varza acra si afumatura de porc