Se amesteca bina cu mixerul ouale si zaharul, se pune uleiul cate putin amestecand incontinuu,apoi esenta de vanilie,lamaia si praful de copt .
Cand punem faina,amestecam cu o lingura de lemn, prima data adaugam jumatate din faina,apoi si cealalta jumatat. Va fi nevoie sa amestecati ultima data cu mana.
Se formeaza in palma bile de marimea unei nuci sau putin mai mici si se pun in tava pe hartie de copt.Se dau la cuptor cam 20 min,depinde de cuptor; ele raman albe deasupra ,dar se vede cand sunt gata ca se intaresc, iar partea asezata pe tava e maronie.
Dupa ce s-au racit, se scobesc in mijloc cu grija sa nu se crape .
Pentru crema:
200 g unt se freaca bine cu 8 lg de zahar pudra,o vanilie,2 lg cacao,esenta de rom dupa gust(eu am stors jumate de portocala)si se adauga si firimiturile ce le-am scos din piersici.
Se amesteca bine,se umplu jumatatile si se lipesc formand piersica.
Se dau prin putin colorant alimentar,galben ,verde ,rosu sau portocaliu;colorantul l-am diluat cu apa ca sa nu fie asa stridenta culoarea,apoi se dau prin zahar tos.
Mie mi-au iesit cam 33 de piersici.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii