Piersici de post

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Piersici de post

Ingrediente

  • 30 linguri de zahar,
  • 30 linguri de apa,
  • 30 linguri de ulei,
  • faina cat cuprinde pentru a iesi un aluat moale (va fi putin lipicios),
  • 3 pliculete amoniac,
  • putina sare,
  • esenta de rom,
  • coaja de lamaie
  • Pentru umplutura:
  • miezul de la piersici,
  • gem de piersici - un borcan de 800 g,
  • nuca maruntita
  • Pentru sirop:
  • apa,
  • zahar,
  • 1 sfecla rosie,
  • 1 portocala

Mod de preparare

Se amesteca apa cu zaharul, uleiul, amoniacul stins in otet, sarea, dupa care se adauga faina, esenta de rom si coaja de lamaie. Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat moale, putin lipicios. Se formeaza bilute cat o nuca, eu le-am modelat cu putina faina sa nu se lipeasca de maini.

Se coc in tava tapetata cu hartie de copt cca 15 minute la foc mediu. Se scobesc cu o varful unui cutit. Miezul il amestecam cu gemul de piersici si nucile. Umplem persicile cu acest amestec si lipim 2 cate 2.

Se trec prin siropul pe care l-am facut astfel: pentru cel galben am stors sucul a 2 portocale (cred ca era suficient 1 ca mi-a mai ramas) se pune zahar dupa preferinta si se incalzeste doar atat cat sa se topeasca zaharul (dar se poate folosi si natural fara adaos de zahar), iar pentru siropul rosu am dat pe razatoarea mica jumatate din sfecla rosie am adaugat apa cat sa o acopere putin, zahar si am incalzit ca sa se topeasca zaharul dupa care am strecurat iar in siropul rezultat am adaugat cateva picaturi de lamaie si esenta de rom. Se lasa sa se raceasca bine.

Se dau rapid jumatate din piersicute prin siropul galben si jumatate prin siropul rosu apoi prin zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise