autor:

Catalina

» » , Dulciuri diverse, Retete de post

Piersici de post

Autor: Catalina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Catalina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2014

Ingrediente
30 linguri de zahar,, 30 linguri de apa,, 30 linguri de ulei,, faina cat cuprinde pentru a iesi un aluat moale (va fi putin lipicios),, 3 pliculete amoniac,, putina sare,, esenta de rom,, coaja de lamaie, , Pentru umplutura:, miezul de la piersici,, gem de piersici - un borcan de 800 g,, nuca maruntita, , Pentru sirop:, apa,, zahar,, 1 sfecla rosie,, 1 portocala

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

18 voturi

Mod de preparare

Se amesteca apa cu zaharul, uleiul, amoniacul stins in otet, sarea, dupa care se adauga faina, esenta de rom si coaja de lamaie. Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat moale, putin lipicios. Se formeaza bilute cat o nuca, eu le-am modelat cu putina faina sa nu se lipeasca de maini.



Se coc in tava tapetata cu hartie de copt cca 15 minute la foc mediu. Se scobesc cu o varful unui cutit. Miezul il amestecam cu gemul de piersici si nucile. Umplem persicile cu acest amestec si lipim 2 cate 2.



Se trec prin siropul pe care l-am facut astfel: pentru cel galben am stors sucul a 2 portocale (cred ca era suficient 1 ca mi-a mai ramas) se pune zahar dupa preferinta si se incalzeste doar atat cat sa se topeasca zaharul (dar se poate folosi si natural fara adaos de zahar), iar pentru siropul rosu am dat pe razatoarea mica jumatate din sfecla rosie am adaugat apa cat sa o acopere putin, zahar si am incalzit ca sa se topeasca zaharul dupa care am strecurat iar in siropul rezultat am adaugat cateva picaturi de lamaie si esenta de rom. Se lasa sa se raceasca bine.



Se dau rapid jumatate din piersicute prin siropul galben si jumatate prin siropul rosu apoi prin zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piersici de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Piersici de post

Piersici de post

Se amesteca, apa cu zaharul, uleiul, amoniacul stins in otet, dupa care se adauga faina, esenta de

5 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Negresa cu gem

Negresa cu gem

Am amestecat cu mixerul toate ingredientele. Am pus prajitura la cuptorul preincalzit pentru 45

301 voturi    32 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 20 comentarii

  • Gabriela , 05 august 2020

    Am facut greseala de a ma lua dupa reteta in privinta amoniacului.. dragele mele 2 pliculete sunt enorm de multe pentru cantitatea asta... mirosul de amoniu devine atat de impregnant ca poti arunca tot la gunoi.

  • Excelența rețetă de caise , 20 noiembrie 2019

    Maria execelenta rețetă de caise

  • emilia , 05 aprilie 2017

    sunt fffff.bune si usor de facut

    • Denisa Iova , 31 martie 2015

      Se poate pune lapte in loc de apa? Sa iasa mai gustoase? Si cam cu cat timp inainte le putem face? Ms

    • Elena Ostache , 07 martie 2015

      Cate grame de amoniac?

    • Mogos Tincuta , 27 februarie 2015

      sunt de post si am o reteta inplus acum

    • Abtr Marian (Bucatar sef) , 22 decembrie 2014

      vai ce bine arata

    • Liliana Taradaciuc , 19 noiembrie 2014

      3 pliculete??? nu e prea mult?

    • Rodica Georgescu , 18 octombrie 2014

      nu poti inlocui cu nimic deoarece e singurul care fragezeste... poti incerca cu praf de copt dar cu siguranta vor fi foarte tari...

    • Floareaflorica Fyk , 01 octombrie 2014

      PRAFUL DE COPT NU E BUN?

    • Mariana Daniela , 01 octombrie 2014

      in orice magazin alimentar sau supermarket

    • Mario Rapa , 23 septembrie 2014

      nu poti inlocui cu nimic deoarece e singurul care fragezeste... poti incerca cu praf de copt dar cu siguranta vor fi foarte tari...

    • Catalina , 23 septembrie 2014

      pliculetul de amoniac are 7 grame (eu am folosit Bicarbonat de amoniu 7g Dr. Oetker) si se gaseste in orice magazin alimentar acolo unde este si praful de copt, zaharul vanilat...

    • Nathaniel Kowalsky , 16 septembrie 2014

      La farmacie poți să găsești

    • Alina Mitrut , 15 septembrie 2014

      dar unde se mai gaseste amoniac acum?

    • Mihaela Voicu , 15 septembrie 2014

      amoniac cite grame

    • Voicu Ana Maria , 14 septembrie 2014

      O idee buna cu sfecla rosie, nu am mai facut ca nu gasi colorant de calitate.

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 14 mai 2014

      nu stiu, dar sincer nu cred ca poate fi inlocuit cu altceva deoarece amoniacul fragezeste produsul final...

    • Georgeta Ahmed , 09 mai 2014

      cu ce pot inlocui amoniacul? multumesc

    • Dinica Gabriela , 09 mai 2014

      felicitari; coloranti naturali

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

18 voturi

Ingrediente

  • 30 linguri de zahar,
  • 30 linguri de apa,
  • 30 linguri de ulei,
  • faina cat cuprinde pentru a iesi un aluat moale (va fi putin lipicios),
  • 3 pliculete amoniac,
  • putina sare,
  • esenta de rom,
  • coaja de lamaie
  • Pentru umplutura:
  • miezul de la piersici,
  • gem de piersici - un borcan de 800 g,
  • nuca maruntita
  • Pentru sirop:
  • apa,
  • zahar,
  • 1 sfecla rosie,
  • 1 portocala

Raporteaza reteta

Retete
de Catalina
Crema de sparanghel

Crema de sparanghel

Curatati sparanghelul si taiati-l bucati. Tocati marunt ceapa si prajiti-o putin in unt. Adaugati

2 voturi    5 comentarii
30 min
Supe de legume
Prajitura cu fructe

Prajitura cu fructe

Se mixează bine ouăle cu zaharul și zaharul vanilat , pana acesta se topește. Va rezulta o crema

26 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura in doua culori

Prajitura in doua culori

Ouăle se mixează cu zaharul pana devine o crema spumoasa, se adaugă laptele câte puțin, uleiul

8 voturi    9 comentarii
1h
Prajituri

Gabriela

Am facut greseala de a ma lua dupa reteta in privinta amoniacului.. dragele mele 2 pliculete sunt enorm de multe pentru cantitatea asta... mirosul de amoniu devine atat de impregnant ca poti arunca tot la gunoi.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Prajitura cu mere si gris (de post) Prajitura cu mere si gris (de post)

Este o reteta usor de preparat, rapida si delicioasa. Prajitura o putem numi si "Gustul copilariei", pentru ca ne bucuram

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Melcisori deliciosi cu legume Melcisori deliciosi cu legume

Se dizolva drojdia in apa calduta,apoi se adauga zaharul si uleiul de masline amestecand energic.Compozitia rezultata se torna peste

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu banane si ciocolata (de post)