Piersicile se taie in jumatati si se scot samburii.
Cu ajutorul unei lingurite se mai scoate putin din miezul de la piersici si se pune intr-un bol.
Se unge cu unt o tava rotunda de cuptor cu diametrul de 23 de cm .
Se aseaza jumatatile de piersici in tava.
Biscuitii se pun intr-o punga si se maruntesc cu ajutorul unui sucitor.
Migdalele se maruntesc in mixer pana devin fulgi.
Intr-un bol se amesteca biscuitii faramitati, fulgii de migdale cu 2 lingurite de cacao si cateva picaturi de esenta de rom.
Se umplu cu acest amestec jumatatile de piersici.
Se taie cu cutitul bucatele foarte subtiri de unt care se pun peste umplutura de biscuiti.
Se presara peste fiecare jumatate de piersica o lingurita de desert de zahar tos.
Se dau la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 15 minute.
Se pun in mixer resturile de miez de piersici, restul de unt,1/4 cana de zahar tos si cateva picaturi de esenta de rom si se amesteca bine, pana se obtine o pasta omogena.
Dupa 15 minute se scoate tava din cuptor si pe fiecare piersica se pune cate o lingurita de pasta de piersici, iar restul de pasta se repartizeaza uniform in tava printre jumatatile de piersici .
Se mai dau la cuptor 15 minute( chiar putin mai mult pana s-au inmuiat bine piersicile).
Frisca se bate cu 2 linguri de zahar.
Dupa ce se scot din cuptor se lasa sa se raceasca ,se decoreaza cu frisca , jumatati de migdale , sosul din tava si frunze de menta verde.
Pofta buna!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii