''Piersici'' umplute

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
''Piersici'' umplute

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500g faina,
  • 250ml smantana,
  • 2 oua,120g zahar,
  • 50g unt,
  • 1 praf copt,
  • coaja de la 2 portocale,
  • esente.
  • Pentru crema:
  • 100g nuca macinata,
  • dulceata de prune,
  • 1-2 linguri cacao,
  • esenta de rom.
  • Pentru culoare/decor:
  • colorant alimentar rosu si galben
  • lichior de fructe sau zeama de la portocale
  • zahar.(eu azi nu eram pregatita sa le fac si nu aveam coloranti in casa, dar fiica mea m-a rugat sa le fac si nu am rezistat in fata ochisorilor ei)

Mod de preparare

Vazand ca se aproprie sarbatorile, mi-am amintit de traditionalele prajituri facute de mama, piersici umplute, si am indraznit sa incerc si eu si cred ca au iesit foarte gustoase (din spusele fiicei si a sotului). Sa incepem..

Aluatul: se amesteca zaharul, untul la temperatura camerei, smantana,ouale si coaja de portocala, omogenizam totul bine apoi adaugam faina putin cate putin si praful de copt stins cu zeama de lamaie, se framanta bine aluatul, chiar daca inca se lipeste de degete il lasam asa, cu mainile unse de ulei rupem bucatele(eu am luat cu o lingurita aluatul) si formam bilute cam cat o nuca, le asezam pe fava tapetata cu foaie de copt, lasam distanta intre ele cam 3 cm.

Dam la cuptorul preincalzit la 150-160 grade pentru 20-25 de minute, depinde de cuptorul fiecaruia, nu trebuie sa se rumeneasca, o culoare aurie e perfecta.

Dupa coacere le lasam 10-15 min sa se raceasca, apoi inecepm sa le scobim cu un cutit cu varf avand grija sa nu se rupa. Firmiturile scobite nu le aruncam, ci le folosim la umplutura.

CREMA: amestecam nuca macinata, esenta de rom, dulceata si firmiturile scobite pana obtinem o crema moale, dar care sa nu curga. Puteti adauga si un pic de lapte daca vi se pare prea uscata ,apoi cu o lingurita umplem jumatatile de ''piersici'' si le lipim 2 cate 2.

Dupa ce le-am lipit pe toate punem in 2 boluri colorantii impreuna cu lichiorul sau zeama de portocale, trecem piersicile jumtate intr-o culoare si jumatate in cealalta,apoi prin zahar si apoi le lasam pe servetel la uscat .Le lasam pana a doua zi si ele vor fi mai fragede. Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise