Carnea tocata se pune intr un castron si se adauga restul ingredientelor:cartofii curatati si dati prin razatoarea mica,la fel si morcovii.Usturoiul curatat si pisat.Painea inmuiata in apa calduta.Verdeata tocata marunt,ouale,sare si piper dupa gust si se omogenizeaza tot.Cel mai bine cu mana.
Cu mana umeda se formeaza piftelutele de marimea dorita ,care se prajesc in ulei incins in tigaie.Se scot pe un servetel de hartie sa absoarba uleiul in exces.
In timp ce se prajesc piftelutele se face sosul de legume.Toate legumele se curata,se spala si se taie in cuburi de marimea dorita.Se trag putin in ulei dupa care se adauga apa cat sa le cuprinda,bulionul si se lasa sa fiarba la foc potrivit pana sunt toate fierte.Se paseaza toate si se pun din nou pe foc asezonand cu sare si piper.Se desface 1 lingura de faina in apa rece si se adauga peste sos ca sa se ingroase putin.Se adauga si piftelutele si se mai lasa 5 minute la foc mic.
Pofta buna!!!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii